PYD'nin kovduğu Kürtler şimdi yardımlarına gidiyor

PYD'nin kovduğu Kürtler şimdi yardımlarına gidiyor

PYD'nin Kobani'de yönetimi eline aldıktan sonra buradan göç etmelerine neden olduğu Kürt gruplar, askeri eğitim aldıkları Irak Kürt Bölgesi'nden Kobani'ye geçecekler

Rojava'da PYD tarafından oluşturulan yönetimde yer verilmeyerek buradan sürülen Kürt gruplar şimdi yardım için Kobani'ye geri dönüyor.

PYD'nin uzun süre varlığını tanımadığı Suriye Kürt Ulusal Kongresi’nden (ENKS) bir heyetin, IŞİD’e karşı savaşa katılmak üzere askeri birlik göndermek için Kobani’de temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Rûdaw haber sitesi, ENKS heyetinin dün akşam Kobani’ye geçtiğini, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve askeri kanadı halk Savunma Birlikleri (YPG) ile görüşmeler yapacağını aktardı.

Habere göre, ilk aşamada ENKS’nin 200 militanının savaşa katılacağı, daha sonra yeni savaşçıların da ekleneceği bildiriliyor. Kobani’ye geçecek askeri birliği, görüşmeler için kentte bulunan heyet üyelerinin komuta edeceği belirtildi. Rûdaw ayrıca Kobani'ye geçecek ENKS bileşenlerinin şu anda Türkiye’de bulunduğunu ifade etti.

ENKS'in 3 bin üyesi, uzun süredir Kürdistan Yönetimi Bölgesi’nde, peşmerge tarafından eğitiliyordu.

Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS) ve PYD ortak yönetim, ortak askeri güç ve siyasi birlik konusunda 22 Ekim'de uzlaşmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.