Rahibelerin görüntüleri yayınlandı

Rahibelerin görüntüleri yayınlandı

Suriye'de Malula kasabasında muhalifler tarafından kaçırıldığı iddia edilen rahibelerin görüntüleri yayınladı. Esad rejimi, rehinelerin kaçırıldığını iddia etmişti; ancak muhalifler yayınladıkları görüntülerde rabibelerin sağlıklı olduğunu duyurdu.

Suriyeli muhalifler ülkedeki eski bir Hıristiyan kasabası olan Malula’da kontrolü tamamen ele geçirdi.

Kasabada bulunan Mar Takla Manastırı'ndaki 12 Lübnanlı rahibe muhalifler tarafından farklı bir yere nakledildi. 

Suriye rejimi, rahibelerin kaçırıldığını savunarak muhalifleri suçladı; ancak muhalifler, yayınladıkları bir video görüntüsüyle rahibelerin kaçırılmadığını sadece güvenli bir bölgeye nakledildiğini duyurdu.

Daha önce de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adına yapılan açıklamada, Malula’da bulunan rahibeleri esir tutmadıkları, aksine rejim askerlerinin yaptığı saldırılara karşı onları korudukları belirtilmişti.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada da, rahibelerin güvenlik gerekçesiyle ÖSO kontrolündeki Yebrud beldesine götürüldüğü belirtildi, "kaçırma" iddialarını yalanlanmıştı.

Malula, Suriye’de bulunan ve Hıristiyan dünyası için büyük önemi olan bir kasaba. Kasabada yaşayan beş bin kişi, Hz. İsa’nın dili olan Aramice'yi konuşan dünyadaki tek yerleşim birimi...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.