Rahipler Budistleri Müslümanlara Karşı Kışkırtıyor

Rahipler Budistleri Müslümanlara Karşı Kışkırtıyor

Sri Lanka`da üç Müslümanın katledildiği çatışmalardan önce Budist rahiplerin kışkırtıcı konuşmalar yapan videoları ortaya çıktı.

Sri Lanka`da geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve üç Müslümanın katledilmesi ile sonuçlanan çatışmalarda radikal Budist rahiplerinin etkisinin de çok büyük olduğu ifade ediliyor.

Ülkedeki en radikal rahiplerden biri olarak bilinen 37 yaşındaki Galagoda Atte Gnanasara`nın önceki günnlerde meydana gelen çatışmanın hemen öncesinde yaptığı bir konuşmada Budistleri Müslümanlara karşı kışkırttığı ortaya çıktı. Youtube`da yayımlanan konuşmada Gnanasara, "Burası Budist bir ülke, neden çok kültürlü bir toplum olarak adlandırmaya çalışıyorlar? Herkes, Budist kültürü şemsiyesi altında yaşayamaz" diyor.

Müslümanların helal gıda hassasiyeti ile de dalga geçen bağnaz rahip, Müslümanalra ait işyerlerine saldırı düzenlenmesini istiyor. Haddini aşan Gananasara, Budistlerden saldırıları sürdürmelerini isteyerek nu çatışmaların Müslümanların sonu olacağını iddia ediyor.
Gnanasara, Müslümanlara ait ve ve işyerlerine saldırı düzenlenmesini istiyor.

Sri Lanka`da Ocak ayında güçbirliği yapma kararı alan Budist rahipler, Müslümanların Budist kadınlarla evlenmelerinin önlenmesi ve ülkedeki çok kültürlülüğün sonlandırılması çağrısında bulunmuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.