Rahmet peygamberi rahmet altında anıldı

Rahmet peygamberi rahmet altında anıldı

Hz Muhammed (sav), Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya'nın Karatay ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum programıyla anıldı.

KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Başak-Der tarafından Karatay ilçesi Başak Mahallesinde organize edilen Kutlu Doğum etkinliği, yağmura rağmen mahalleliler tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sunuculuğunu Ferhat Çokgezer’in yaptığı etkinlik Muhammet Bahar’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Selamlama konuşması için kürsüye davet edilen Başak-Der başkanı M. Nuri Yılmaz selamlamanın ardından dernek çalışmalarından bahsederek amaçlarının Allah rızası için faydalı işler yapmak olduğunu belirtti.

 

Ardından sahneye çıkan Konya Grup Davet İlahi Grubu seslendirdiği ilahilerle katılımcıları hem coşturdu hem de duygulandırdı.

 

İlahi dinletisinden sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen araştırmacı yazar Hasan Şenol, "Ey kardeşlerim size bir müjde vereyim mi? Peygamber efendimiz sahabeleriyle otururken onlara diyor ki, ahir zamanda benim kardeşlerim gelecek. Sahabe 'onlar biz değil miyiz' deyince hayır diyor Allah’ın Resulu. Siz benim ashabımsınız. Benim kardeşlerim beni görmedikleri halde bana iman edeceklerdir. Peygamber sevdasıyla toplanan sizler elbette ki, kazançlısınız" dedi.

 

Konuşması sırasında sık sık tekbir ve salavatlar getirilen Şenol, "Uhud muharebesinde bir kılıç darbesiyle Resulullah'ın miğferi mübarek şakağına saplanır ve şakağı kanar. Rahmet Peygamberi bir eliyle kanının toprağa düşmemesi için çaba gösterir. Çünkü biliyordu ki Peygamberlerinin kanını toprağa döken bir toplum mutlaka helak olur. Allah'a yalvararak onların af edilmelerini ister. Çünkü onların soyundan iyi insanlar çıkabilir diyor. Hz. Ebubekir Resulullah'ın miğferini şakağından çıkarmak isterken Ubeyde bin Cerah gelir ve der ki, Ya Ebubekir sen çok hayır işliyorsun bırak da ben bu hayrı işleyeyim. Ubeyde bin Cerrah dişleriyle miğferi Resulullah’ın şakağından çıkarmak isterken bir dişi kırılarak şehid olur buna aldırmaz devam eder ikinci dişi de şehid olur keşke Ubeyde'nin yerinde biz olsaydık" şeklinde konuştu.

 

Grup Davet tekrar sahneye çıkarak peygamberimizi konu alan ilahiler seslendirdi. Sahneye çıkan Doğan Burhan'ın Resulullah üzerine yazılmış bir şiir okumasının ardından Grup Davet Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle program devam etti.

 

Molla Abdullah’ın yaptığı duayla program sona erdi.   (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.