Ramazan 2020 çalışmaları Hep Birlikte Ramazan sloganıyla başladı

Ramazan 2020 çalışmaları Hep Birlikte Ramazan sloganıyla başladı

Coronavirus nedeniyle sadece Türkiye’de ve kriz bölgelerinde çalışma yapacak İHH, Ramazan boyunca bir milyondan fazla kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak.

Her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 1 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

Yardımların çoğu Türkiye’deki muhtaçlara yapılacak

Bu Ramazan’da 70 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve zekât bağışlarından faydalanacak. Bağışçılar, “Az sadaka, çok belayı def eder” diyerek ibadet anlayışı ile yardımlarını mağdur ve mazlumlara gönderebilecek. 120 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 210 bin 500 adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Coronavirus nedeniyle yardımlar, planlanan vakitten daha erken yola çıkarak 60 TIR’la birlikte 81 şehre ulaşmaya başladı.

Bağışçılar, yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 15 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. 100 bin kişiye iftar verilecek. Sağlık tedbirleri kapsamında toplu iftarlar yerine herkesin kendi yaşadığı yerde sofra kurması sağlanacak. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda da yine iftariyelikler hazır edilecek.

Ayrıca 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde İNSAMER’ in yetimlerle alakalı hazırladığı rapor medya ile paylaşılacak. 

İHH, bu Ramazan ayında, dünyada Türkiye, Suriye, Filistin (Gazze), Yemen, Libya, Nijer, Kosova, Afganistan, Azerbaycan, Somali, Sudan (Hartum ve Darfur), Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan) ve Bangsamoro ülkesi ve Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak.


Ramazan 2020 çalışmaları “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla başladı

Ramazan 2020 çalışmaları “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla başladı

Ramazan 2020 çalışmaları “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.