Ramazan ayında “Her eve bir ekmek” projesi

Ramazan ayında “Her eve bir ekmek” projesi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Muhtarlar Derneği Ramazan ayında “Her eve bir ekmek” projesi kapsamında maddi durumu zayıf olan vatandaşlara günde 2 bin ekmek dağıtıyor.

Silvan ilçesi Muhtarlar Derneği Ramazan ayında “Her eve bir ekmek” projesi kapsamında maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara ekmek dağıtmaya başladı.

Proje kapsamında günde yaklaşık olarak 2 bin ekmeğin dağıtıldığını belirten Silvan Muhtarlar Derneği başkanı Murat Ateş, “Silvan muhtarlar derneği olarak 4 senedir uyguladıkları uygulamayı devam ettirdiklerini ve durumu düşük olan ailelere ekmek yardım yaptıklarını söyledi.

Ateş, “İlk sene biz dernek olarak amatörce bu işi yapmaya başladık. Anlaşmalı olduğumuz iki fırınla beraber ilk sene hedefimiz 5 bin idi. Bu sayı 7 bin oldu. İkinci sene bu sayı 14 bin, üçüncü sene ise 30 bini buldu. Bu sene Allah izin verirse 60 bin hedefimiz var. Şu an günde iki bin ekmek çıkarıyoruz. İki fırının katkısı ile dışarıda bulunan iş adamlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan almış olduğumuz unu fırıncı kardeşlerimize veriyoruz. Fırıncılarımız ise bize bu imkânı sağlamaktadırlar. Asıl hedefimiz ise 87 bin nüfuslu Silvan ilçemizde Ramazan boyunca her eve bir ekmek ulaştırmaktır.” dedi

İlçede, gıda yardımında da bulunduklarını belirten Ateş, “Silvan dışından temin etmiş olduğumuz 2 bin 800 koli gıda yardımını da geçen sene Ramazan ayında dağıtımını yaptık. Bu sene ki hedefimiz 3 bin inşallah. Bu vesileyle dışardan bize destek olan tüm Silvanlı hemşerilerimize, işadamlarımıza teşekkür ediyoruz” Şeklinde konuştu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler