Ramazan ayında infak etmede cömert davranalım

Ramazan ayında infak etmede cömert davranalım

​Ramazan ayından nasıl istifade edilmesi gerektiğini dile getiren Molla Cemal Çınar, Ramazan'da yardımlaşma ve dayanışma, tövbe ve istiğfar ile ibadetlerin faziletine dikkat çekti.

Emekli İmam Molla Cemal Çınar, tövbe, sabır, yardımlaşma ve bereket ayı olan Ramazan ayı dolayısıyla İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ramazan ayının faziletine dair değerlendirmelerde bulunan Çınar, bu ayda bolca dua, tövbe ve istiğfar, ibadetin yanı sıra fakirlerin de unutulmaması gerektiğini hatırlatarak hayırseverlere infak etmekte cömert davranmaları çağrısında bulundu.

Selman-ı Farisi'den rivayet edilen bir hadise göre; Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Ramazan ayının başında irat ettiği uzunca bir hutbesinde yaptığı konuşmayı hatırlatan Çınar, şunları aktardı:

Peygamber Efendimiz,  'Kim bu ayda bir iyilik yaparsa diğer aylarda işlenen bir farz sevabını alır. Kim bu ayda bir farzı eda ederse diğer ayda eda edilen 70 farzı eda etmiş gibi olur. Bu ay sabır ayıdır. Sabrın sonu da cennettir. Bu ay ihsan ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu ayda şeyi çokça yerine getiriniz. Bunlardan birisi kelime-i şehadettir. Tövbe istiğfar yapılmalı. Yine bu ayda cenneti talep ederek cehennem ateşini tasavvur edip ondan uzaklaşmak için Allah'a bol bol yalvarın. Kim bu ayda bir mümini doyurursa Allah'u Teâla benim Havz-ı kevserimden su içirecek. Kim benim Havz-ı kevserimden su içerse artık cennetteki makamına varıncaya kadar susamayacak. Ramazan ayı bereket ve mağfiret ayıdır. Bu ayda Allahtan bolca helal rızık talebinde bulunun.

 

"Bu aydaki infaklarımızı, sadakalarımızı bolca yapmaktan korkmayalım"

Çınar, "Demek ki bu Ramazan ayı içerisinde hayatımızın her noktasına, gerek ticaretimize gerek ahlakımıza gerek aile ve toplum içerisindeki yaşantımıza kadar cenabı Allah'ı hâkim etmek için çaba göstermeliyiz. Bunun en güzel muhasebesinin yapılabileceği ay Ramazan ayıdır. Yapmamız gerekip de yapmadıklarımızdan ve yapmamamız gerekip de yaptıklarımızdan dolayı Cenab-ı Allah'tan bolca mağfirette bulunmaya çalışalım. Bu ay, Müslümanların rızıklarının bereketlendiği bir aydır. Bu aydaki infak ve sadakalarımızı bolca yapmaktan korkmayalım. Allah yerini dolduracaktır." diye konuştu.

"İftar organizasyonlarına verdiğimiz paraların, muhtaçlara ulaştırılması için hayır kurumlarına verelim"

Yine bu ayın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatan Çınar, hayırseverlere seslenerek şu çağrıda bulundu:

"Buradan zengin insanlara sesleniyorum! Geçen sene belki geniş salonlarda binlerce insana verdiğiniz iftar paralarını bu yıl nakit olarak hayır kurumları üzerinden veya ulaşabildiğiniz muhtaçlara verin. Bu Ramazanda Müslümanın Müslümanla, Müslümanın insan ve kâinatla olan ilişkisini tekrar gözden geçirmelidir. Başımıza bela olan bu virüse niçin düştüğümüzü bilmeliyiz ki nasıl kurtulacağımızı da bilelim. Allah, bu Ramazanın âlemi İslam'a ve insanlık ailesine hayırlara vesile kılsın. Allah yardımlaşma ve dayanışma ayı olan bu aydan nasıl istifade etmemizi istiyorsa o şekilde istifade etmeyi nasip etsin. Hepinizin Ramazanının tebrik ederek sıhhat içerisinde bayrama ulaşmanızı temenni ediyorum. Virüs sebebiyle vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Tedavi gören hastalara da şifalar versin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.