"Ramazan ayını Kuran'la geçirelim"

"Ramazan ayını Kuran'la geçirelim"

Diyarbakır'ın Silvan ilçe müftüsü Hüseyin Elçi, Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu belirterek, Ramazan ayının manevi atmosferini alabilmek için zamanın Kur'an'la geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

DİYARBAKIR - Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu belirten Silvan ilçe müftüsü Hüseyin Elçi bu ayın rahmet, bereket, mağfiret ve maneviyatından beslenebilmek için zamanımızı boşa harcamayıp bunu Kur'an'la doldurmamız gerektiğini vurguladı.

 

"Ramazan ayı hayır ve bereket ayıdır"
Ramazan ayının hayır ve bereket ayı olduğunu ifade eden Elçi, zenginlerin zekat, fıtır ve sadakalarını fakir ve muhtaç ailelere ulaştırması gerektiğini söyledi. Müftü Elçi, "komşusu aç iken kendisi tok olarak yatan bizden değildir" hadisi şerifine istinaden fakir ve muhtaç aileleri sevindirmemiz gerektiğini ve çocuklarına elbise, ayakkabı alamayan ailelerin olduğunu dile getirerek zenginlerin bu tür muhtaç aileleri sevindirmesi gerektiğini ifade etti.

 

"Camilerimizi çocuklarımızla şenlendirelim"
Elçi, "Ramazan ayının ibadet ayı olması hasebiyle camiye gittiğimizde, teravih namazlarımızı kıldığımızda Kur'an okuduğumuzda yanımızda çocuklarımızı da götürmeyi unutmayalım çünkü onlar bizlerin geleceğidir. Ramazan ayı ve ibadetler konusunda çocuklarımızın zihinlerine manevi atmosferin yerleşmesine çalışalım.

 

Ayrıca, Ramazan ayının son on gününü de zamanımızı ayırabiliyorsak itikafla geçirelim. Çünkü bu ay çok kıymetli ve değerli bir aydır ve her dakikası bir hazinedir" diye konuştu. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.