Ramazan ayının ilk cumasında binlerce kişi 5. Harem-i Şerif’te saf tuttu

Ramazan ayının ilk cumasında binlerce kişi 5. Harem-i Şerif’te saf tuttu

İslam âleminin 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, Ramazan ayının ilk cuma namazında binlerce kişiye ev sahipliği yaptı.

İslam dünyasında “5. Harem-i Şerif” olarak anılan Diyarbakır Ulu Cami’ye akın eden binlerce vatandaş, Ramazan’ın ikinci gününde eda edilen cuma namazı için cami içinde ve avlusunda saf tuttu.

Öğlen ezanıyla camiye gelen vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla Ramazanın bereketini karşıladı. Cami içinde yer bulamayan birçok kişi, avluda ve çevresinde saf oluşturarak namazını eda etti.

Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği cuma namazında birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket iklimine vurgu yapılan hutbede, kardeşlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

Tarihi dokusu ve asırlardır süregelen ilim ve ibadet geleneğiyle bilinen Diyarbakır Ulu Cami, Ramazan boyunca mukabele, teravih ve çeşitli dini programlarla cemaatini ağırlamaya devam edecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.