Ramazan Bayramı Allah için oruç tutanların bayramıdır

Ramazan Bayramı Allah için oruç tutanların bayramıdır

Ramazan Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, "Ramazan Bayramı, bu ayda Allah için oruç tutup aç susuz kalanların bayramıdır." dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyük hayır ve bereketlerle dolu bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını söyleyen Açıkbaş, "Kalkılan sahurların, tutulan oruçların, verilen iftarların, okunan Kur'an'ların, yapılan tesbih ve zikirlerin kılınan namazların, girilen itikafların, Rabbimizin kabul buyurmasını; bu ibadetlerimiz hürmetine aramızdaki bu parçalanmışlığın, tefrikanın, güçsüzlüğün, ataletin, gafletin üzerimizden gidermesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Açıkbaş, "Ramazan Bayramı, bu ayda Allah için oruç tutup aç susuz kalanların bayramıdır. Allah’ın bize nasip ettiği tüm bu güzellikler için biz aciz kullara ancak Rabbimize şükretmek ve ibadet etmek düşer. Ülkemizde, İslam ümmetinde Ramazan ve bayramlar çok buruk geçiyor." İfadelerini kullandı.

"İslam coğrafyasında, kan ağlayan gözyaşı döken kardeşlerimiz var." diyen Açıkbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Allah Teala bir an önce o kanı ve gözyaşını dindirsin. Müslümanlar olarak rahat bir ortamda bayram yapabilmeyi nasip etsin. Rabbim, ümmet-i Muhammedî yeryüzünde tekrar aziz kılsın. Mübarek Ramazan Bayramı'nın, Bingöllümüz, ülkemiz ve tüm alemi İslam için hayırlı bereketlere vesile olup, güzel günlerin ve güzel gelişmelerin başlangıcı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.