Recep Sert uyandırıldı

Recep Sert uyandırıldı

Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli olan Recep Sert, uyandırıldı.

Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakli yapılan Recep Sert, ameliyatın üzerinden geçen 5. günde uyandırıldı. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Sert'in gözlerini açtığını, kendilerini tanığını açıkladı. Sert'in el işaretleriyle de cevap verdiği belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert'in (27) uyandırılma işlemi tamamlandı. Naklin yapıldığı 18 Temmuz'dan bu yana yoğun bakımda uyutulan Recep Sert bugün itibariyle uyandırıldı. Konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melike Cengiz basın toplantısı düzenledi. Doç. Dr. Özkan, şuan için yüzle ilgili bir sıkıntının olmadığını belirtti. Yüzde oluşan ödemlerin biraz daha azaldığını kaydeden Özkan, Sert'in gözünü açtığını ve kendilerini tanıdığını ifade etti. Herşeyin yolunda gittiğine değinen Özkan, "Biraz daha ödemi gerilesin daha iyi bir yüzle karşılaşması için ailesiyle henüz görüştürmedik. Biraz daha bekleyeceğiz. Ameliyat öncesi halini kıyasladığımızda normal bir insana benziyor." dedi.

Recep Sert'in yoğun bakımdan çıktıktan sonra konuşmaya başlayacağını belirten Özkan, "10-15 gün sonra anlaşılır bir şekilde konuşmasını duyacağız. Önceden de biraz dilinde eksiklik olduğu için tam konuşamıyordu. Diliyle ilgili herhangi bir operasyon yapılmadı. Gerek olsaydı dil de nakledilirdi. Dil nakli düşünmedik." ifadelerini kullandı. Özkan, Recep Sert'in diğer nakillere göre daha kapsamlı bir ameliyat olduğu için yoğun bakımın uzun sürdüğünü belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.