"Referandumda kişileri değil sistemi oyluyoruz"

"Referandumda kişileri değil sistemi oyluyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan'da yapılacak referandumda kişileri değil, sistemin oylandığını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bursa'da, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleriyle DSİ Duaçınarı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, referandumda sistemin oylanacağını söyledi.

"16 Nisan Türkiye'nin yenilenme süreci olacak"

BEKSİAD'ın tüm üyelerine başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Özlü, "Ülkemiz için çok önemli bir referandumun eşiğindeyiz. 16 Nisan'da anayasa değişikliği teklifiyle ilgili 'Evet' veya 'Hayır' şeklinde bir karar vereceğiz. 16 Nisan Türkiye'nin yenilenme süreci olacak. Yenilenmeden büyüme, kalkınma, gelişme olmaz. Dolayısıyla biz AK Parti olarak referandumda sizlerin takdirine sunacağımız paketi, Türkiye'nin yenilenmesi, güçlenmesi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birçok farklı alanda, dünyanın orta seviyelerinde ki ülkelerden birisi olduğunu söyleyen Özlü, "Referandumdan çıkacak olan sonuç, bizim bu seviyeye takılıp kalmamıza, bu seviyelerde oyalanıp durmamıza neden olabilir. Ya da referandumun sonucu Türkiye'nin bir sıçrama yapmasına, bir üst lige çıkmasına vesile olabilir. Bu açıdan baktığımızda mevcut sistemimiz ile yeni sistem arasında ki farkların çok iyi idrak etmek durumundayız. Örneğin mevcut sistem, nerede ve neden tıkanıyor? Yeni sistem bu tıkanıklıkları nasıl aşacak? Mevcut sistemde ayağımıza pranga olan ve bizi yavaşlatan unsurlar nelerdir? Yeni sistem ülkemize hangi açılardan güç, hız, ivme ve enerji katacak? Bu soruları çok iyi cevaplandırmak durumundayız." dedi.

"Referandum, Türkiye için hayati önem taşıyor"

Referandumda kişileri değil sistemin oylandığını vurgulayan Özlü, "Yeni bir sistem ile eskimiş bir sistemi oyluyoruz. Statükodan yana olanlar ve yenilik isteyenler, bu referandumun iki ayrı noktası budur. Mevcut sistemi kutsayanlar, beğenenler, mevcut sistemin kalmasını isteyenler ile Türkiye'yi daha hızlı büyütmek, güçlendirme isteyenler arasında olacaktır. Bu bakımdan bu referandum Türkiye için hayati önem taşıyor." şeklinde konuştu.

"Yine önerdiğimiz sistemde çok tartışılan bir konu olan yürütmede ki iki başlılık sona eriyor ve daha etkin daha etkili bir yönetim modeli geliyor." Diyen Özlü, şunları kaydetti: "Sadece yürütme güçlenmiyor, yasama ve yargı da güçleniyor. Ancak yeni sistemde yasama, yürütme ve yargı kendi işlerini yapıyor. Böyle bir devletin vatandaşlarına çok daha kaliteli, etkin hizmet sunması mümkün.   Böyle bir devlet, çok daha fazla yatırımı hayata geçirir. Böyle bir devlet hantal yapısından kurtulur ve hız kazanır. Böyle bir devlet terörle daha etkin bir mücadele yapar. Böyle bir devlet dış politikada daha kararlı, tutarlı güçlü adımlar atar."

Özlü'nün konuşmasının ardından, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, Özlü'ye hediye takdim etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler