Rektör Durmuş'tan dünya üniversitelerine‘Barış Pınarı’ mesajı

Rektör Durmuş'tan dünya üniversitelerine‘Barış Pınarı’ mesajı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, dünya üniversitelerine dört dilde Türkiye'nin Suriye'de başlattığı harekâta ilişkin bir mesaj yayımladı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, dört dilde hazırlanan ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajını dünya üniversitelerinin rektörlerine göndererek harekat hakkında bilgilendirme yaptıklarını ve yanlış oluşturulan algının önüne geçmek istediklerini söyledi.

Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça dillerinde hazırlanan destek mesajı dünya üniversiteler sıralamasında ilk bine giren üniversitelerin rektörlerine gönderen Durmuş, Harekatın anlam ve önemini anlattı.

Durmuş, akademik dünyaya Türkiye’nin yaptığı ‘Barış Pınarı Harekatı’nı niyetini aktardıklarını ve konu hakkında bilgilenmeleri ve yanlış oluşturulan algının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dünya üniversiteler sıralamasında ilk bine giren üniversitelerin rektörlerine gönderdiği mesajında harekâtın ülkenin varlığı ve birliğini tehdit eden terör unsurlarına karşı başlatıldığını ve mazlum Suriye halkına huzur içinde yaşayabileceği güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Durmuş mesajında, icra edilmekte olan harekâtın herhangi bir etnik ve dini grubu hedef almadığını, Türkmen, Kürt, Arap ve mazlum insanların güvenliğini sağlamayı amaçladığını kaydetti. Durmuş, harekâtın başarısı için milletçe dua ettiklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler