Rengarenk çiçekler Çermik'te satışa çıkarıldı

Rengarenk çiçekler Çermik'te satışa çıkarıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde baharı simgeleyen rengarenk çiçekler kurulan tezgahlarda satışa çıkarıldı. İlçede ilk defa kurulan tezgahlar halk tarafından rağbet görüyor.

DİYARBAKIR - Mersin ve Şanlıurfa’dan getirtilen  iç ve dış mekan çiçekleri, Çermik’te açılan tezgahla ilçe halkının beğenisine sunuldu.

 

2 aydan beri çiçek tezgahı açarak müşterilerin beğenisine sunan Mahmut Çiçek, Çermik'te ilk defa satışa sunulan çiçeklerin, müşteriler tarafından rağbet gördüğünü söylüyor. Zekayi Dursun Orta Okulu karşısında daha önce fidan satarak geçimini sağlayan Çiçek, çiçek satışına başlama nedeninin çiçeklere olan sevgisinden kaynakladığını belirtti.

 

Çiçek, "İnsanın gözüne ve gönlüne hitap eden  bu  canlı çiçek tezgahını Çermik’te ilk defa  ben açtım. En çok iç mekan çiçekleri dediğimiz süs çiçekleri satılıyor. A’dan Z ‘ye her çeşit çiçek bizde mevcuttur. Diğer yerlere oranla fiyatlarımız daha uygun. Üç yıldan beri fidan satıyorum bunun yanında canlı çiçekleri de getirdim. Allah kısmet ederse yaz–kış sürekli tezgahımız açık devam edecektir." dedi.
 

 

İç ve dış mekan çiçek fiyatlarının 5 ile 30 TL arasında değiştiğini ifade eden Çiçek, en çok satılan  çiçeklerden bazılarını şöyle sıraladı: "Lavanta çiçeği, Kıraton, ortanca, Barış çiçeği, Begonya, Sardelle, Japon gülü ile gül çeşitleri, Cam Güzeli, Balık Ağzı, Gelinduvağı ve Karanfil çeşitleri."
 

 

Çermik’te ilk defa canlı çiçek tezgahının olması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Abdüsselam Yüksel, "İnsan çiçek tezgahına bir girdimi hepsini alası geliyor. Fakat buna imkan yok. Gerçekten birbirinden güzel olan bu çiçekler, insanın sadece gözüne değil, ruhuna da hitap ediyor. Artık çiçek almak için uzak yerlere gitmemize gerek kalmadı. Bu bizim için iyi oldu." dedi.   (Şahin Tekdemir - İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.