Ressam Ramazan: Çizdiğim resimlerle dünyamı süslemenin zenginliğini yaşıyorum!

Ressam Ramazan: Çizdiğim resimlerle dünyamı süslemenin zenginliğini yaşıyorum!

Çizimleri kısa bir sürede milyonlara ulaşan ve popülerlik kazanan Ressam Ramazan, resimleriyle doğadaki mutluluğu sanatla buluşturmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

İlkokul döneminde ressamlığa başladığını söyleyen Ressam Ramazan, ressamlığın mutluluk veren bir meslek olduğunu belirtti.

Ressam Ramazan ile yaptığımız röportajın tamamı:

Resme olan ilginiz ve resim çizmeye kaç yaşında iken başladınız?

Resme olan ilgim ben doğmadan önce başlamış diyebilirim, çünkü Allah’ın doğuştan verdiği bir yetenek. İlkokul dönemlerinde resim çizmeye başladım. O dönemlerde ders kitaplarındaki resimlere bakarak çizimler yapıyordum. Daha sonra çizdiğim resimleri yerine göre kuru boya, sulu boya ve pastel boya kullanarak cazip hale getiriyordum. Çok hevesliydim resim çizmeye. Bu heves beni daha fazla çizmeye itiyordu. Ortaokul, lise ve üniversite dönemlerinde de çizimlerim devam etti. Her çizdiğim resim sonrası içim huzurla doluyordu. Çünkü hayalimdeki yaşantıyı resimlere nakşetmenin mutluluğunu yaşıyordum. Çizdiğim resimlerle dünyamı süslemenin zenginliğini yaşıyordum.

“Eğitim aldıktan sonra çizim tekniklerimde bir ilerleme kat ettim”

Bir yerden eğitim aldınız mı? Size yardımcı olan birileri oldu mu?

Evet. Bendeki resim yeteneğini ve hevesini gören okul müdürümüz, daha yakından ilgilenmeye ve özel resim dersleri vermeye başlamıştı. Kendisi de bir resim öğretmeniydi. Ara sıra öğretmenler odasına çağırarak masaya sürahi, bardak gibi objeler bırakarak çizmemi istiyordu. Bende keyif alarak çiziyordum. Hatalarımı göstererek doğru açılardan nasıl çizmem gerektiğini anlatıyordu. Kendisine çok şey borçluyum. Ayrıca Lise döneminde Şanlıurfa Belediyesine ait resim kursunda Remzi Kaya hocadan karakalem ve portre çizimi eğitimi aldım. Burada da epey bir süre mesafe kat ettiğimi düşünüyorum. Eğitim aldıktan sonra çizim tekniklerimde bir ilerleme kat ettim.

“Dünya Kadınlar Gününde kazandığım ödülü anneme gösterdiğinde çok sevinmişti”

Hiç resim yarışmasına katıldınız mı? Katıldıysanız kazandınız mı?

Ortaokulda döneminde iken “18 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla il genelinde bir resim yarışması düzenlenecekti. Okul müdürümüz bu durumu haber verince çok sevindim. İlk defa il genelinde bir resim yarışmasına katılacaktım. Hemen kolları sıvadım ve çizmeye başladım. Hatırladığım kadarıyla şöyleydi resmim; bir Anadolu kadını sırtındaki sepette dünyayı taşıyordu. Renk tonları ile uyumlu hale gelen resmim 2’inci seçilirken, ressam olan bir arkadaşıma verdiğim fikir de 1’inci olmuştu. Yani okulda 2 kişi ödül almış olduk. Dünya Kadınlar Gününde kazandığım ödülü anneme gösterdiğinde çok sevinmişti. Bu bizim için bir gurur vesilesi olmuştu.

“Günde sadece 1-2 saatimi ayırarak çizim ve paylaşımlarımı yapıyorum”

Peki şuan ne sıklıkla resim çiziyorsunuz? Olumlu-olumsuz dönüt alıyor musunuz?

Yoğun işlerden dolayı uzun bir süre resim çizmeye ara vermiştim, belki fırsat buldukça çiziyordum ama çok sıklıkla değildi. Açıkçası şuan bunun pişmanlığını yaşamıyor değilim. Eğer o dönemlerden şuana kadar zaman ayırmışım olsaydım şimdi çok farklı bir durum olurdu. Yine de geç olmadığını düşünüyorum. Pişmanlığın verdiği hırsla daha çok gayret edecek ve daha çok sanatseverle buluşmayı hedefleyeceğim. Günde sadece 1-2 saatimi ayırarak çizim ve paylaşımlarımı yapıyorum. Ama her şeyin başı istikrardır. Çünkü bunun yansımalarını görüyorum. Çizimlerim başkalarına da heves kaynağı oluyor. Sınıftaki öğrencilerine çizdiren öğretmenlerden tutun, ev hanımlarına, çocuklardan tutun resme hevesli olan birçok insan çizdiğim resimleri kendi çabalarıyla çizip özelden gönderiyorlar. Hem onları tebrik ediyorum hem de daha çok çizmeleri için heveslendirici mesajlar veriyorum. Bu hayatıma ayrı bir mutluluk katıyor.

“Çizimlerim 3 ay gibi kısa bir sürede 20 milyondan fazla bir izleme aldı”

Çizimlerini nereden paylaşıyorsunuz ayrıca ne kadar bir kitleye sahipsiniz?

Çizimlerimi İnstagram, Youtube ve diğer sosyal medya ağlarında paylaşarak daha fazla kişiye ulaştırıyorum. Çizimlerim 3 ay gibi kısa bir sürede 20 milyondan fazla bir izleme aldı. Hem yoğun teveccüh hem yoğun izlemeler hesabımı kısa sürede popüler hale getirdi. Yıllar önce açılan büyük hesaplarla kıyaslandığında @RessamRamazanTR hesabımın etkileşimi hayli bir yüksek yerde duruyor. Bunu geliştirmenin ve daha fazla kişiye ulaştırmanın çabası içerisindeyim.

“Resim çizmek konusunda istikrarlı olunursa başarı kendiliğinden gelecektir”

Peki son olarak resim çizmek isteyenler için neler söylemek istersiniz?

Her resim bir yansımadır. Kimi resim mutluluk yansıtır, kimi resim üzüntüyü, kimi resim de kasvetli ruh halini yansıtır. Her resmin mutlak surette bir hikayesi vardır. Ama ne olursa olsun her resim değerlidir. Bundan dolayı resim çizmek isteyen arkadaşlar pozitif etki bırakan resimler çizmelerini öğütlerim. Bununla birlikte mutlaka kendilerine bir hedef belirlemeliler. Az izlendi az takipçi var diye sakın heveslerini kırmasınlar, mutlaka her gün resim çizmek için çaba sarf etsinler. Resim çizmek konusunda istikrarlı olunursa başarı kendiliğinden gelecektir. Karakalem, kuru boya, sulu boya, pastel boya, yağlı ve guaş boya gibi zaman zaman farklı ataklar yaparak envanterlerini geliştirseler daha fazla insana ulaşma imkanı elde ederler.

Link: Sanatçının diğer işlerine instagram hesabından (https://www.instagram.com/ressam_ramazan_tr/) bakabilirsiniz.

img-20220514-wa0002.jpg

img-20220514-wa0001.jpg

img-20220514-wa0000.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler