Resulullah yeryüzünün çarkını değiştirdi

Resulullah yeryüzünün çarkını değiştirdi

Mevlid Kandili dolayısıyla açıklamalarda bulunan siyasi parti başkanları, âlimler ve vatandaşlar, Resulullah'ın, zulüm çarkını değiştirdiğini vurgulayarak onun sünnetine bu toplumun ihtiyacı olduğunu belirttiler.

Hazreti Muhammed'in Hicrî Rebiülevvel ayının on ikinci gecesinde dünyaya teşrifleriyle ihya edilen Mevlid Kandili bu gece İslam alemi tarafında idrak edilecek.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde medrese açılışıyla birlikte gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan  siyasi parti başkanları, âlimler ve vatandaşlar, İLKHA'ya yaptıkları açıklamada Resulullah'ın geldiği dönemde yeryüzünün zulüm çarkını değiştirdiğini belirterek, onun sünnetine bu toplumun ihtiyacı olduğunu söylediler.

"Resulullahın sünnetine bu toplumun ihtiyacı var"

Toplumun ıslahı için Resulullah'ın sünnetine ihtiyaç olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Hazreti Muhammed'in mevlidi ile diğer insanların mevlidini bir tutmamak lazım. Hazreti Peygamber, kâinat ve peygamber için gönderilmiş olan bir peygamberdir. Ve onun mirasına, sünnetine, yaşantısına ve getirdiği İslam'a bu toplumun ihtiyacı var. Bu toplumun ıslah olabilmesi için Hazreti Resulullah'ın sünnetine sarılması ve bu sünneti çerçevesinde de yaşaması lazım. Mevlid programlarına da halkımızın iştirak etmesi ve Hazreti Resulullah'ın siretini bu noktada iyice bilmeleri gerekiyor." dedi.

" Peygamberin izinden her zaman gitmek lazım"

İttihad’ul Ulema üyesi Molla Abdurrahman Özekinci, Hazreti Muhammed'in "alemlere rahmet" olarak gönderildiğine işaret ederek, "Bozulan dünya nizamının düzelmesi için Allah-u Teala onu peygamber olarak göndermiştir. Onun ahlakından, getirdiği vahiyden istifade etmeli, onu çok okumalı ve anmalıyız. Ona yakın olmak, yolundan gitmek ve sünnetine tabi olmak gerekir. Sadece doğum günü münasebetiyle değil, her zaman Peygamber Aleyhisselamın peşinden gitmek lazımdır." ifadelerini kullandı.  

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Varol, Mevlid Kandili'nin önemine dikkat çekerek, insanlığın ve insaniyetin kıyamete kadar rehberinin Hazreti Muhammed olduğunu ifade etti.

Bu gibi nedenlerden dolayın Hazreti Muhammed gibi bir rehberin anılması gerektiğini belirten Varol, "Müslümanlar her yıl mevlid verip onu hatırlıyor; Allah'ın Peygamberi ile kitabının yolundan gitmek için. Bugün Resulullah aramızda değil ama Allah'ın kitabı Kur'an ve Resulullah'ın sünneti aramızdadır. Peygamberimizi unuttuğumuz vakit, Allah'ın kitabını ve onun sünnetini de unutmuş oluruz. Birçok vesileyle Peygamber Efendimizi kendi aklımızda ve milletimiz arasında yer edersek kavmimiz ve milletimiz de Resulullah'ın takipçisi olacak. Takipçisi olduğu zaman da hem dünya hem de ahiret kurtuluşlarına vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

İttihad-ul Ulema üyesi Molla Abdulkudüs Yalçın ise şunları söyledi: "Resulullah aleyhisselamın mevlidi ve onun dünyaya gelişinin yıldönümü elhamdülillah günümüzde biraz daha ortaya çıkmış ve Müslümanlar onun etrafında toplanmaya başlamıştır. Mevlid Kandili, inşallah biraz daha gönlümüzü ve şuurumuzu açmaya vesile olur. Biraz daha İslami duygularımızı harekete geçirir. Peygamber efendimizin sevgisi, inşallah genel bir şekilde bütün Müslümanların İslam etrafında toplanmasına ve huzura ermesine vesile olur."

"Resulullah yeryüzünün çarkını değiştirdi"

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifleriyle kainatta bir çok değişikliğin meydana geldiğini söyleyen Molla Kerbela Şanlı, "Resulullah, vahiy geldikten sonra yeryüzünün çarkını değiştirdi. Yeryüzünü zulüm, vahşet ve kölelikten kurtardı. Resulullah'ın geldiği dönem ile bugünkü dönemimiz birbirine benziyor. O geldiği zaman zulüm, vahşet ve her türlü kötülük vardı. Resulullah o zaman bu kötülükleri yeryüzünden nasıl kaldırdıysa biz inanıyoruz ki bugün de Resulullah'ın mesajı, hayatı ve ahlakıyla bu hastalıklar yeryüzünden kalkacaktır. Resulullah'ın direktifleri doğrultusunda bunlar kalkacak. Her evden bir çocuğumuzu medreselere göndererek, Resulullah'ın yolundan gitmesini, hizmet etmesini sağlayalım ki bugün bu zulüm, kötülük ve vahşeti kaldırabilelim. Huzura ermenin başka yolu da yoktur." ifadelerini kullandı.

"Hayatın hayatı olan Kur'an ile hemhal olmamız gerekir"

Yeşil Kubbe Camii Fahri İmamı Ömer Bozkır, şunları söyledi: "Bugün modern cahiliyetin beraberinde getirmiş olduğu felaket ve toplumda meydana getirmiş olduğu büyük tahribatın tekrar tamir edilebilmesi için Allah'ın rahmet olarak gönderdiği o peygamberin ahlakıyla ahlaklanmak ve onun bize göndermiş olduğu o nizamı yaşamak ve yaşatmak için bütün gayretimizi kullanmak lazım. Eğer biz gerçekten bugünkü dünya Müslümanlarının parçalanmışlığından, zilletten kurtulmak istiyorsak hayatın hayatı olan Kur'an ile hemhal olmamız gerekir. Ancak Kur'an ile hemhal olursak inşallah Müslümanların üzerine çöken bu küfrün kara bulutları o ilahi nurla aydınlanacaktır. Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik ediyor, Müslümanların uyanışına ve dirilişine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

"Yönlendirici etkinlikler yapılmalı"

Vatandaşlardan Murat Yüksel de "Mevlid Kandili hayırlara vesile olsun. Resulullah'ı her zaman anmak lazım ama bugünlerde daha çok anmak lazım. Resulllah'ı gençlere özellikle anlatmak ve onları, onun hayatını okumaya teşvik etmek lazım. Bu konuda yönlendirici etkinlikler yapılmalı. Bu vesileyle ümmeti Muhammed bu darlık ve sıkıntıdan bir nebze de olsa kurtulur." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.