'Resulullah'hı çok iyi anlamalıyız'

'Resulullah'hı çok iyi anlamalıyız'

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman'ın Besni ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Mehmet Göktaş, Resulullah'ı sevmenin ve onu tanımanın yolu onun hayatını yaşamaktan geçtiğini ifade etti.

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Besni ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

 

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından seslendirilen Kürtçe ve Türkçe  Mevlid-i Şerif beğeni ile dinlendi.

 

Selamlama konuşmasını yapan Halil Obuz etkinliğin amaçlarının, Hz. Muhammed’i tanımak, tanıtmak, yaşamak yaşatmak, anlamak ve anlatmak olduğunu söyledi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş, Türkiye’nin her yerinde hatta dünyanın birçok yerinde İslam davasının dışarılara, meydanlara, caddelere, stadyumlara çıktığına dikkat çekti.

 

Göktaş daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü biz şahit ümmetiyiz, Allah bizi öyle bir zamanda göndermiştir ki Peygamber ’siz bir dönemde yaşıyoruz. 1400 yıldır gelmedi,  bundan sonrada peygamber gelmeyecektir. Onun Allah bizi yeryüzünün her tarafına şahit kıldı.”

 

Bu ümmetin Peygamber adına şahitlik yaptığını dile getiren Göktaş, “Onun için şahitliğimizi iyi yapmalıyız. Biz şahitliğimizi Peygamber adına yapıyoruz. Onun için Peygamberin görevini yapacaksak Peygamberi biraz daha iyi tanımalıyız. Ve o Peygamberi seviyorsak niye sevdiğimizi bilmeliyiz. Bir bir şeyi niye sevdiğini bilmezse inanınız ki fazla bir fayda etmez”  ifadelerine yer verdi.

Resulullah’ın insanlık için çok düşündüğünü söyleyen Göktaş, ”Bunun için Hira’ya çıkıyordu. Allah’a yalvarıyordu, Allah’ı düşünüyordu, Mekke’yi düşünüyordu, kız çocuklarını düşünüyordu, garibanları düşünüyordu.  Ne yapmalıyız!  Ne yapabilirim derken Allah-u Tela Kur’an-i Kerim’i indirdi.” ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendirdi.  (Mehmet Eren-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.