Ribat gönüllüleri Mescid-i Aksa'da nöbetlerine devam ediyor

Ribat gönüllüleri Mescid-i Aksa'da nöbetlerine devam ediyor

Mescidi Aksa’da dini ibadetlerini ifa etmek ve işgalcilere karşı 3 gün ribat (nöbet) tutmak üzere el-Celil bölgesinden bir kafile Kudüs'e doğru yola çıktı.

Onlarca Filistinliden oluşan bir kafile daha, işgalci Yahudi yerleşimcilerin baskın ve saldırılarına karşı Mescid-i Aksa’nın İslami hüviyetini canlı tutmak üzere işgal altındaki el-Celil bölgesinden kadim Kudüs kentine doğru yola çıktı.

Kafilenin sorunsuz şekilde Aksa’ya ulaşmasından sorumlu olan Şeyh Ahmed Nemir Ebu’l-Heyca, daha önce yaptığı bir açıklamada, uzun yıllardır siyonist rejimin işgali altındaki Filistin topraklarında ikamet eden Filistinlilere kafileye iştirak etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Açıklamasında Şeyh Ebu’l-Heyca, Peygamberimizin (s.a.s.), Aksa için sefere çıkmayı ve burada ribatta bulunmayı tavsiye ettiğini vurguladı.

Mescid-i Aksa’da eda edilen ibadetlerin diğer camilerde yapılan ibadetlerden daha faziletli olduğunu hatırlatan Şeyh Ebu’l-Heyca, İslami değerlerin işgalcilerin eline bırakılmayacağını, bedeli ne olursa olsun Filistinli kafilelerin aralıksız Kudüs şehrine gelmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Kelime anlamı, düşman saldırılarını önlemek için sınır boylarında nöbet tutmak olan “ribat” ifadesi, yüce kitabımızda farlı şekillerde varit olmuştur. Ali İmran suresinde, emir kipiyle geçen ribat ile Müslümanlara, kafirlere karşı “Cihad için hazırlıklı olun” emri verilmiştir. Keza Ribat kavramı hadisi şeriflerde, Allah yolunda savaşmak için atların hazır tutulmasının yanı sıra daha çok “nöbet tutmak” ve “sınır muhafızları” anlamlarında kullanılmıştır.

Ribat (nöbet), Mescid-i Aksa’nın kontrolünü ele geçirip tamamen işgal etmek isteyen siyonist işgal rejimini en çok tedirgin eden eylemlerden biri.

Diğer taraftan işgal rejiminin Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde gerçekleştirdiği kazı çalışmaları hızla sürerken, Kıble Mescidi ve Kubbetu’s Sahra'ya yönelik saldırılar da her geçen gün artıyor. Mescid-i Aksa'nın işgalini engellemek için 'ribat” tutan Filistinlilere ise işgalciler müdahale ediyor.

Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırma, tutuklama, para cezası verme, baskı ve saldırı uygulamalarıyla hedef alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler