Risk durumuna göre okulların açılma ve uygulama kriterleri açıklandı

Risk durumuna göre okulların açılma ve uygulama kriterleri açıklandı

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk durumuna göre yerinde karar sürecinde eğitim kurumlarının açılma ve uygulama kriterlerini paylaştı.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerin tamamında okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okullarının tam zamanlı yüz yüze eğitim vereceğini açıkladı.

Selçuk ayrıca tüm illerde birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okulların yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edeceğini; ilkokulların ise 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün de uzaktan eğitim alacağını ekledi.

Ortaokul 5, 6, 7'nci sınıfların düşük ve orta riskli illerde 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün de uzaktan eğitim alacağını belirten Selçuk, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime devam edeceğini ifade etti.

Selçuk, 8'inci sınıfların da tüm illerde haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüz eğitim alacağını kaydetti.

Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıfların düşük ve orta riskli illerde 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacağını belirten Selçuk, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime devam edeceğini ifade etti.

Selçuk, 12'nci sınıfların da tüm illerde haftada 16 ila 24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüz eğitim alacağını kaydetti.

Bakan Selçuk, ayrıca risk durumuna bakılmaksızın tüm illerde destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze eğitime devam edeceğini; tüm sınıfların sınavlarının da seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze yapılacağını belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler