Roboski'ye Adalet

Roboski'ye Adalet

Roboski katliamının birinci yıl dönümü nedeniyle Tokat'ta faaliyetlerde bulunan TOKAD Derneği bir basın açıklaması yaparak, Roboski katliamının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen faillerin kimler olduğuna dair bir açıklamanın yapılmadığına dikkat çekti.

TOKAT- Roboski katliamının birinci yıl dönümü nedeniyle Tokat'ta faaliyetlerde bulunan Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Araştırmalar Derneği (TOKAD) yazılı bir basın açıklaması yaparak, Kürt halkına dönük asırlık zulümlerin son halkası olarak gerçekleşen Roboski katliamının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen faillerin kimler olduğuna dair bir açıklamanın yapılmadığına dikkat çekildi.

 

Gerçek faillerin isim olarak elbette öneminin olduğu ifade edilen açıklamada, ancak ülke hakikatlerine yabancı olmayan herkesin failin somutlaşmış halini, yüz yıla varan acı tecrübelerle bildiği vurgusu yapıldı.

 

Kürt Halkı İçin Roboski Katliamı Korkunç Bir Dönemeçtir

Açıklama daha sonra şu ifadeler ile devam edildi: "Yok sayılmanın, imha ve inkar politikalarının muhatabı olarak bu ülkede ve Ortadoğu'nun diğer ülkelerinde türlü acılar yaşayan Kürt halkı için Roboski katliamı korkunç dönemeçlerden biridir. Sorumluluk makamındaki hükümet ve başbakanın açık özürden kaçınarak faillere ilişkin gerçekleri ısrarla gündemden düşürmeye çalışması;diğer yandan da Roboski'ye adalet talep edenleri aba altından sopa göstererek tehdit etmesi vicdan, adalet ve insanlık adına utanç vericidir. Kendi halkını bombalayan, sınırlarla kardeşleri birbirinden ayıranlar için hem bu dünyada, hem ahiret gününde huzur ve kurtuluş olmaz. Zulüm ile abat olunmaz, adalet yaşamın temel mihengidir."

 

Kürt Halkından Binlerce Özür Dileyin ve NATO Yerine Halkınızla Kucaklaşın

Açıklamanın devamında atılması gereken basit adımların olduğu ifade edilerek, "Ey muktedirler: Kürt halkına yaşattıklarınızdan ötürü binlerce kez özür dilemek, son olarak da özel olarak Roboski için özür dilemek. Maddi manevi zararları tazmin etmek ve her şeyden önce samimi olmak… Gururu, kibri terk etmek… NATO gibi işgalciler ve emperyalistler yerine kendi halkınızla kaynaşmak, kucaklaşmak."

 

Açıklamanın son kısmında "Roboski'de güpegündüz katledilen ekmek peşindeki delikanlıların hayaleti vicdansızlıkları boğacaktır. Biz de gücümüz yettiğince adalete şahitlik yapmaya devam edeceğiz" denildi. (Osman İçli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.