"Rojava'da katliam var" dediler, halay çektiler
"Rojava'da katliam var" diyerek Müslüman halkın Ramazan Bayramını kutlamasına engel çıkaranlar aradan bir hafta geçmeden ve Rojava'daki olaylar devam ediyorken Diyarbakır'da halaylar çekerek eğlendiler.
DİYARBAKIR - "Rojava'da katliam var" diyerek yasta olduklarını ve Ramazan Bayramını kutlamak istemediklerini belirten kesimin PKK'nin kuruluş yıldönümünde kadınlı-erkekli halaylar çekmeleri "bu ne yaman çelişki" dedirtti.
PKK'nin silahlı mücadeleye başlamasının 29. yıldönümü münasebetiyle BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından İstasyon Meydanı'nda çeşitli eğlence ve şölenler düzenlendi.
BDP/PKK'nin şölenine BDP'li vekiller ve ile BDP'li belediyelerin başkanları da katıldı.
PKK/BDP şöleninde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Rojava'da Türkiye'nin en Nusra'ya destek verdiğini öne sürdü ve Türkiye'nin Rojava devrimini tasfiye etmek istediğini ileri sürdü.
BDP'lilerin şarkılar ve halaylar eşliğinde devam eden eğlenceleri gece geç saatlere kadar devam etti. Kalabalığın dağılışı sırasında polis ile bir grup arasında gerilim yaşandı. BDP'li grup daha sonra DTK binasının önüne kadar yürüyerek burada oturma eylemi yaptı.
"Rojava'da katliam var" diyerek Ramazan Bayramında yas tutup, halkın bayramlarını kutlamasına engel çıkaran PKK/BDP'lilerin, PKK'nin silahlı mücadeleye başlama yıl dönümünde Rojava'yı hemencecik unutuvermesi bu kesimin Rojava söylemlerinde samimi olmadığı yorumlarına neden oldu.
Hür Dava Partisinin Ramazan Bayramı münasebetiyle Mardin'in Derik ilçesinde astığı bayram afişlerinin, "Biz Rojava'da her gün öldürülüyoruz ne bayramı kutlayacağız. Belediye başkanımız bu afişlerin sökülmesini istiyor" denilerek indirilmesinden kısa bir süre sonra ve Rojava'daki olaylar devam ediyorken; BDP'lilerin daha mütevazi bir etkinlik yerine, gece saatlerine kadar kadınlı-erkekli halaylar çekerek eğlenmeleri PKK medyasının Rojava iddialarını da adeta yalandı.(Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.