Rojava'ya gazeteci alınmıyor

Rojava'ya gazeteci alınmıyor

PKK'nın Suriye yapılanması PYD, Kürtlerin katledildiğini iddia ettiği köylere gazetecilerin girmesine izin vermedi.

PKK'nın Suriye yapılanması PYD, Kürtlerin katledildiğini iddia ettiği köylere gazetecilerin girmesine izin vermedi. Güney Kürdistan merkezli Rudaw gazetesinin muhabirleri Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra'nın Kürtleri katlettiğini iddia ettiği köylere girmek istedi. Ancak PYD, gazetecilerin bu köylere geçmesi için özel bir izin alınması gerektiğini söyleyerek görüntü alınmasını engelledi.

PKK/BDP/PYD çevreleri günlerdir farklı yer ve zamanlarda çekilmiş ve Rojava ile ilgisi olmayan video ve fotoğraflarla bölgede Kürtlere katliam yapıldığını iddia ediyorlar. Bunun üzerinden de İslam'ı ve İslami camiaları hedefe koyarak çirkin propaganda yapıyorlar.

PYD'nin bu propagandaları, Batı Kürdistanda kendi dışındaki Kürd örgütlerine uyguladığı baskı ve cinayetleri gözden kaçırıp dikkatleri farklı yönlere çekmek için yaptığı belirtiliyor. Bilindiği gibi kısa bir süre önce Amudê'de PYD'nin kendilerine yaptığı baskıyı kınamak isteyen Kürd göstericilerin üzerine, PYD'nin silahlı gücü YPG tarafından açılan ateş sonucu 10 kişi ölmüş 50 kişide yaralanmıştı. PYD, yaralıların hastanelere götürülmesini de engelleyerek insanlık dışı bir tutum sergilemişlerdi.

Alınan bilgilere göre Rojava'daki Esad rejimine ve PYD'ye muhalif bazı Kürd köylerin, PYD'nin katliam yapıp diğer muhalif örgütlerin üzerine atmasından çekindikleri için ve bu yönde hareketler gözlemledikleri için köylerini terk edip Türkiye'ye geçtikleri ifade ediliyor.

PKK'nin 1990'larda Kuzey Kürdistan'da İslami Hizbullah cemaatine yönelik iftira, yalan ve gerçek dışı propagandalarının aynısını, bugün Batı Kürdistan'da PKK'nin uzantısı PYD tarafından aynen tekrarlanması, bu kesimin kirli politikalarının değişmediğini göstermektedir. Ancak 1990'lara göre iletişim araçlarının gelişmesi sayesinde yalanları kısa sürede deşifre olmaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.