Roma Dönemine ait lahit bulundu

Roma Dönemine ait lahit bulundu

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleştirilen hafriyat çalışmalarında Roma Dönemine ait lahit açığa çıkarıldı.

HABER MRK - Konyaaltı'nın Hurma Mahallesi'nde gerçekleştirilen hafriyat çalışmalarında Roma Dönemine ait lahit açığa çıkarıldı.
Hafriyat çalışması sırasında ortaya çıkarılan lahidin Uzunluğunun 224 cm, genişliğinin 115 cm, derinliğinin ise 72 santimetre olduğu ifade edildi.
Kireçtaşından yekpare blok bir taşın oyulması ile oluşturulan lahidin uzun yüzünün sol tarafında, stilize çelenk içerisinde başı örtülü ve cepheden verilmiş bir kadın büstü bulunuyor. Orta sahnede sağ eli ile sopa, sol eli ile saban tutan ve önünde bir çift öküz bulunan erkek çiftçi kabartması yer alırken bu yüzün sağ tarafında yine stilize çelenk içerisinde cepheden verilmiş bir erkek büstü bulunuyor. Diğer uzun yüzünün ise kabaca tıraşlanarak boş bırakıldığı görülüyor

Lahdin kısa yüzünde üzerinde rozet bulunan birer kalkan ile birer mızrak betimi yer alıyor. Üzerine oturduğu podyumda ve ön yüzün alt bölümünde yer yer kırıklar bulunan ve yerel sanat ürünü olduğu anlaşılan lahit üzerindeki büst şeklinde gösterimden yola çıkılarak Lahid'in Milattan sonra 2-3 yüzyıllara ait olduğu tahmin ediliyor. (İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.