RTÜK'ten siyonist işgal rejimine tepki

RTÜK'ten siyonist işgal rejimine tepki

​Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı (RTÜK), siyonst terör çetesinin Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yapılan insanlık dışı saldırılarını kınadı.

Siyonist İşgal rejiminin çetelerinin Mescid-i Aksa'da Filistinli Müslümanlara saldırması sonucu 9'u çocuk 27 kişi şehid oldu. Yüzlerce kişi de yaralandı.

Teravih namazı kılan Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldıran Siyonist işgal rejimi saldırılarına devam ediyor.  

Ramazan Bayramı'na ramak kala Ramazan ayının son günlerinde Mescid-i Aksa'da yapılan insanlık dışı saldırıların kınayan RTÜK, uluslararası topluma ve uluslararası medyaya şu sorular yöneltildi:

“Kudüs'teki devlet destekli saldırılar 'terör' değil de nedir? Sadece Müslümanların değil tüm insanlığın vicdanını kanatan alçak saldırıların ve Filistinlilerin dünyanın gözü önündeki yaşadığı zulmün adı nedir? Dünya israilin hukuk tanımaz, vicdanlara sığmayan bu tutumunu daha ne kadar görmezden gelecek?”

Türkiye olarak çocukların şehit edildiği, kadın ve yaşlı ayrımı yapılmaksızın fütursuzca gerçekleştirilen terör eylemlerine sessiz kalmanın mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce başlattığı ve son saldırılar sonrasında da uluslararası camiayı hareket geçiren girişimlerinin desteklendiği aktarıldı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'da yaşanan insanlık ayıbına dur demek için Türkiye medyasının topyekün ve dimdik ayakta olduğunun vurgulandı.

Açıklamada, "Tüm gerçekleri olduğu gibi ulusal ve uluslararası basın gündemine taşımaya, hakkın yerini bulması için mücadeleye zulüm bitene kadar devam edeceğiz. RTÜK olarak bazılarının yönetiminde bulunduğumuz, bazılarında ise üye sıfatıyla tarafı olduğumuz dünyadaki görsel ve işitsel medyanın düzenlenmesindeki önemli kurumlar olan BRAF, IBRAF, EPRA, EBU ve MNRA nezdinde girişimlerimizi başlatıyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Başta İslam coğrafyasının medyası olmak üzere tüm dünya basınını harekete geçirmek üzere elimizden gelen bütün gayreti aksatmadan sürdüreceğiz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler