Ruhani: Covid-19 salgınında dördüncü dalgayı önlemek için elimizden geleni yapıyoruz

Ruhani: Covid-19 salgınında dördüncü dalgayı önlemek için elimizden geleni yapıyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da düzenlenen ve kendisinin başkanlık ettiği Coronavirus ile Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Şu anda dördüncü dalgayı önlemek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Ruhani, ülkede geçtiğimiz yıl Şubat ayında ilk Coronavirus vakasının görülmesinden itibaren virüse karşı başarılı bir mücadele verildiğini belirterek, "İran'daki Coronavirus verileri her zaman çok net olarak kamuoyu ile paylaşılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Dördüncü bir korona dalgası konusunda uyarıda bulunan Ruhani, "Üçüncü dalga zor bir dalgaydı ama yine de süreci atlatmayı başardık. Şu anda dördüncü dalgayı önlemek için elimizden geleni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Bunlara ilave olarak Ruhani, "Covid-19’un görülmesinden bir yıl sonra, bu virüs hala bitmedi. Şimdi de Güney Afrika, İngiltere ve diğer varyantları ile karşı karşıyayız. Dünya çapında insanların virüsten ne zaman kurtulacağı belli değil, kimse bilmiyor. Bunun için gelecek yılda da teyakkuzda olmamız gerek." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.