Ruhani: Masum Filistin halkının tepeden tırnağa silahlanmış bir rejime karşı galip geldiğini gördük

Ruhani: Masum Filistin halkının tepeden tırnağa silahlanmış bir rejime karşı galip geldiğini gördük

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Filistin'deki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'deki savaşa dair yaptığı açıklamada Ruhani, "Bu savaşta tüm Filistinliler birleşti. Onların gösterdiği direnişi ve Gazze'nin, siyonist rejimin saldırganlığa verdiği yanıt çok değerliydi." dedi.

Ruhani, "Dünya çapında bütün uluslar iyi bir iş çıkardı. Avrupa ve Amerika'da insanlar sokaklara döküldü, ancak bazı Batılı ülkeler yanlış bir tutum sergilediler. Arap dünyasından daha fazlası beklenmesine rağmen İslam ülkelerinin çoğu iyi bir duruş sergiledi ve bazı Arap devletleri son günlere kadar sessiz kaldı." ifadelerine yer verdi.

Filistin direniş gruplarının Gazze'de elde ettiği zafer hakkında Ruhani, "Masum Filistin halkının tüm Batı devletlerinin desteklediği ve tepeden tırnağa silahlanmış bir rejime karşı galip geldiğini gördük. Onları tebrik etmeliyiz." diye konuştu.

Siyonist rejim ile HAMAS arasında, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes, 21 Mayıs yerel saatle 02.00'de yürürlüğe girmişti.

Siyoinst işgalcilerin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve HAMAS ile varılan ateşkesle sona eren saldırıları nedeniyle şehit düşen Filistinlilerin sayısı 248'e ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.