Ruhani: "Nükleer anlaşmanın hiçbir maddesi değiştirilmeyecek"

Ruhani: "Nükleer anlaşmanın hiçbir maddesi değiştirilmeyecek"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani yaptığı açıklamada uluslararası topluma seslenerek "Nükleer anlaşmanın hiçbir maddesi değiştirilmeyecek ve hiçbir ülke de bu anlaşmaya eklenmeyecek" dedi.

Ruhani nükleer anlaşma hakkında yaptığı açıklamada, “Anlaşmanın hiçbir maddesi değiştirilmeyecek ve hiçbir ülke de buna eklenmeyecek. Bu konuda uygunsuz sözler söylenmemeli.

Nükleer anlaşmanın üzerinde yıllarca çalışıldı. Bu anlaşma kolayca sağlanmamıştır. ABD'liler anlaşmaya dönmek istiyorlarsa buyurup gelsinler yoksa gidebilirler; her ne olursa olsun biz işimizi yapacağız. Dünya politikacıları ve hatta ABD’deki politikacılar nükleer anlaşmanın güvenlik, barış ve ülkelerin etkileşimi için yararlı olabileceğine inanıyor ve biz de bu temelde hareket ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD’liler bugüne kadar 2231 sayılı kararı ihlal ettiklerini bilmeli ve bunu tartışmamalı. Bu İran’ın meselesi değil; aksine BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen bir karardır. ABD’liler eğer uluslararası hukuka dönerse biz de yükümlülüklerimizi tamamen yerine getireceğiz. Ancak biz 2231 sayılı kararı ihlal etmedik ki şimdi de onu düzeltelim.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler