Rus Askerleri Kırım'a girdi iddiası!

Rus Askerleri Kırım'a girdi iddiası!

Kırım'ın Akmescit Havalimanı 24 saat uçuşlara kapatıldı, havalimanını çok yakınındaki askeri havaalanına ise Rus askeri uçakları inmeye başladı

Kırım'ın Akmescit Havalimanı 24 saat uçuşlara kapatıldı...  Yayımlanan NOTAM ile Kırım'ın Simferopol Havalimanına uçuşlar 24 saat boyunca, yani yarın akşam saat 18.45'e kadar durduruldu. Bu gelişme sonrası Türk Hava Yollar'ının TK 461 - 462 numaralı seferleri de iptal edildi.

Kırım'da bulunan TRT muhabiri Gönül Şamilkızı, sosyal medya üzerinden önemli haberler geçiyor. Sivastopol'e bağlı İnkerman ilçesinden çıkan Rus zırhlı araçlarının Simferopol'e 40 kilometre mesafede bekletildiğini duyuran TRT muhabiri, Akmescit'in (Simferopol) 13 kilometre kuzeyindeki Gvardeysk askeri havalimanına da 5 Rus uçağının indiği bildirdi.

Bu arada Kırım Devlet Televizyonunun binası ve ülkede tek 3G hizmeti veren Ukrtelekom askeri üniformalı, silahlı kişilerce kuşatıldı...

Öte yandan Türk Hava Yolları'nın (THY) bu akşam İstanbul-Simferopol seferi, Kırım hava sahasının uçuşlara kapatılması üzerine son anda iptal edildi.

Atatürk Havalimanı’ndan saat 19.05’te yapılması gereken TK461 sayılı sefer iptal edildi. Simferopol’a gidecek 125 yolcu biniş işlemlerini yaptırdıktan sonra uçağa bindi. THY uçağı, kalkış için kapı kapattıktan sonra Kırım hava sahasının uçuşlara kapatıldığı haberi geldi. Bunun üzerine uçuş iptal edildi.

Yolculardan Yücel Yılmaz, kontrolden geçtikten sonra uçağa bindiklerini söyledi. Uçağın kalkmasını beklerken kaptanın Simferopol’e uçuşların yasaklandığı şeklinde anons yaptığını aktaran Yılmaz, “Uçağın içinde 15 dakika bekledik. Sonra tekrar indik. Karışıklık sebebiyle uçup uçamayacağımıza dair bir his vardı. Gidemedik, otele yönlendirdiler.” dedi.

Rus Askerleri Kırım'a girdi iddiası!

Kiev'in Kırım özel temsilcisi Sergiy Kunitsyn , AFP'ye yaptığı açıklamada  her biri  150 asker taşıyan 13 Rus uçağının Simferepol yakınlarındaki Gvardeyskoye Havaalanına indiğini iddia etti.

Öte yandan Rusya’nın savaş gemileri ve askeri helikopterlerle Ukrayna’yı çembere aldığı öne sürüldü. Ukrayna sınır güvenliği kurumu tarafından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait 10 askeri helikopterin Kırım üzerindeki Ukrayna hava sahasına girdiği ve 30 Rus savaş gemisinin Sivastopol’daki üste harekete hazır hale getirildiği belirtildi. BBC de Rus ordusuna ait en az 8 zırhlı aracın Simferopol’a ilerlediğini duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.