Rusya 5 Polonyalı diplomatı sınır dışı etti: Baltık ülkeleri de krize katıldı

Rusya 5 Polonyalı diplomatı sınır dışı etti: Baltık ülkeleri de krize katıldı

​Moskova, 3 Rus diplomatın Varşova'dan sınır dışı edilmesine karşılık verdi. Bazı Baltık ülkeleri de Çekya'ya destek verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Moskova'daki Polonya büyükelçiliğinin 5 personelinin "istenmeyen adam" ilan edilerek sınır dışı edildiklerini belirtti.

Açıklamada, olayın 3 Rus diplomatın Varşova'dan sınır dışı edilmesine yanıt olarak verildiği kaydedildi.

Diplomatların 15 Mayıs'a kadar ülkeyi terk etmesi gerekiyor.

Öte yandan Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın bu misillemesine karşılık verme haklarını saklı tuttuklarını kaydetti.

Baltık ülkeleri Çekya'dan taraf tuttu

Ayrıca Litvanya, Letonya ve Estonya, Çekya'yla dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldıklarını açıkladı.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, 2 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıklarken Letonya ve Estonya Dışişleri Bakanlıkları 1'er Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan etti.

Başta Çekya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı ve Moskova'nın buna verdiği simetrik yanıt, gerilimin iyice tırmanmasına neden oldu.

Çek Cumhuriyeti, 2014 yılında Moskova'nın doğudaki Vrbetice köyündeki bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamalara karıştığını ileri sürerek  Rus diplomatların sınır dışı edilmesine karar vermişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da iddiaları reddederek misilleme olarak Prag'ı protesto etti ve ayrıca Moskova'daki Çek Büyükelçiliğinin 20 çalışanını istenmeyen adam ilan etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler