Rusya, Çin ve Pakistan temsilcileri Taliban'la görüştü

Rusya, Çin ve Pakistan temsilcileri Taliban'la görüştü

​Afganistan Başbakanı Muhammed Hasan Ahund, Rusya, Çin ve Pakistan'ın özel temsilcileriyle görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapıla açıklamada, Taliban'ın talebi üzerine Rusya, Çin ve Pakistan'ın özel temsilcilerinin geçici hükümet yetkilileriyle görüştüğü belirtildi.

3 ülkenin özel temsilcilerinin Afganistan Başbakanı Muhammed Hasan Ahund tarafından kabul edildiği görüşmeye; Rusya Devlet Başkanlığı temsilcisi Zamir Kabulov, Çin Dışişleri Bakanlığında Yue Xiaoyun ve Pakistan Başbakanı'nın özel temsilcisi Mohammad Sadık katıldı.

Görüşmede Taliban tarafının, Rusya, Çin ve Pakistan ile ilişkilerin geliştirilmesine özel önem verdiği ve üç ülkenin Afganistan'da barış ve güvenliği güçlendirmedeki sorumlu rolünü vurguladığı kaydedildi.

Açıklamada, "Afganistan'da barış ve refah, bölgenin istikrarı ve kalkınması için yapıcı temasların sürdürülmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Özel elçiler ayrıca eski Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Ulusal Uzlaşma Yüksek Konseyi eski Başkanı Abdullah Abdullah ile de görüştü. Ülkede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabalar tartışıldı." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler