Rusya, Corona virüs riski altındaki insanları cep telefonlarından takip edecek

Rusya, Corona virüs riski altındaki insanları cep telefonlarından takip edecek

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, cep telefonu coğrafi konum verilerini kullanarak Corona virüs olan herhangi biriyle temasa geçen insanları takip etmek için bir sistem geliştirilmesi talimatı verdi.

Yeni sistem kapsamında, insanlar enfekte olmuş biriyle temasa geçtiyse bilgi gönderilecek ve aynı bilgi solunum yolu hastalıkları salgınıyla mücadele etmek için kurulan özel bölge genel merkezlerine aktarılacak

Kremlin, tedbirin yasal olduğunu ve Rusya'nın virüsün yayılmasını durdurmak için aldığı bir dizi önlemin bir parçası olduğunu söyledi.

Yeni Corona virüs enfeksiyonu olan hastalarla temas halinde olan vatandaşlar, cep telefonunun coğrafi konumlandırması hakkındaki bilgilere dayanarak izlenecek. Vatandaşlara yine telefon üzerinden Corona tanısı konulan şahıslarla temasa geçtiğine dair bildirim gönderilecek. Ayrıca, onlara kendilerini karantinaya almaları yönünde mesajlar atılacak.

Yabancıların girişine geçici olarak yasak olan Rusya'da şimdiye kadar 438 onaylanmış Corona virüs vakası tespit edildi. Ülkede virüsten kaynaklı ölüm ise sadece bir kişi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.