Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova "ABD, Ukrayna’yı Rus karşıtı silah olarak kullanıyor"

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova "ABD, Ukrayna’yı Rus karşıtı silah olarak kullanıyor"

ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım sağlaması ile ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkede iç savaş olduğunu ve Kiev'e silah ambargosu uygulanması gerektiğini savundu.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’in Washington’da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesini değerlendiren Zaharova, "ABD, Kiev’i Rusya karşıtı silah olarak kullanıyor. Bu, öngörülebilir ve üzücü sonuçlara yol açabilir." ifadesini kullandı.

"Şeker hastasına giderek daha fazla şeker teklif ediyor"

Basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Mariya Zaharova, şunları söyledi:

Dostlarınıza, misafirlerinize çaya şeker koymayı teklif etmede kötü bir şey yok ve eğer önlerine şeker dolu bir kap koyarsanız bu muhtemelen cömertliğinizi, onları önemsediğinizi, onlar için her şey yapmaya, onlara elinizde olan en iyisini vermeye hazır olduğunuzu gösterir. Ama tabii şeker teklif edilen kişi şeker hastası değilse. Aksi halde şeker hastasına giderek daha fazla şeker teklif ediyor, onu çayına şeker ekleyerek doğru yaptığına ikna etmiş oluyorsunuz.

Açıklamasında Zaharova, "ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin, Kiev’in saldırgan militarist eğilimini desteklemeye yönelik eylemlerinden endişe duyuyoruz. Bu, doğrudan çatışmayı çözüme kavuşturma süreci üzerinde olumsuz etkiye sahip ve gerilimin artmasına yol açıyor. Uluslararası topluluk, Ukrayna’da iç savaş olduğunu kabul etmeli ve kendi halkını öldüren ülkeye silah ambargosunu uygulamalı." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.