Rusya ile ABD New START'ta antlaşmaya vardı

Rusya ile ABD New START'ta antlaşmaya vardı

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya ve ABD'nin Stratejik Silahları Azaltma Anlaşması'nı (New START), Moskova'nın şartlarıyla uzatmak için anlaştığını duyurdu.

RIA haber ajansının haberine göre Ryabkov, Rusya ve ABD'nin Stratejik Silahları Azaltma Anlaşması'nı (New START) Moskova'nın şartlarıyla uzatmak için anlaştığını açıkladı.

Putin'in START-3'ün 5 yıl süreyle uzatılmasına ilişkin yasa tasarısını Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'ya sunduğu açıklanmıştı.

New START anlaşması, dünyanın en büyük iki nükleer gücü ABD ve Rusya'nın stratejik nükleer savaş başlıkları, füzeleri ve bombardıman uçaklarının sayısını sınırlandırıyor.

Kremlin, iki ülkenin 2010'da imzalanan ve gelecek ay sona erecek anlaşmayı uzatmak için bir anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Kremlin'in açıklamasına göre, Putin ve Biden iki ülke arasındaki diplomatik nota değişimine dair memnuniyetlerini dile getirerek anlaşmanın uzatılmasını onayladılar.

Moskova ve Washington, Trump yönetiminde anlaşmayı uzatmak için bir anlaşmaya varamamışlardı.

Çin: Rusya ve ABD'nin START-3'ü uzatma kararından memnunuz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Pekin'in Rusya ile ABD'nin Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'nı (START-3) uzatma kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Putin'in START-3'ün 5 yıl süreyle uzatılmasına ilişkin yasa tasarısını Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'ya sunduğu açıklanmıştı.

2010 yılında imzalanan ve 2011'de yürürlüğe giren anlaşmanın sona erme tarihi 5 Şubat 2021 olarak belirlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler