Rusya S-500’leri Suriye'de denedi

Rusya S-500’leri Suriye'de denedi

Rusya, yeni yapım S-500 hava savunma sistemlerini ilk defa Suriye’de denediğini ve testlerin başarılı geçtiğini duyurdu.

Rus askeri kaynaklar, Suriye’de S-500 “Prometheus” hava savunma sisteminin en önemli unsurlarının test edildiği bilgisini paylaştı.

Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, testler sırasında, ekipmanın çalışmasında belirli sorunlar tespit edildiği, ancak bunların hızla ortadan kaldırıldığı ve testlerin başarılı bir şekilde tamamlandığının kabul edildiği ifade edildi.

S-500 hava savunma sistemi

Rusya, S-500’ün üretimine haziran ayında başladığını ilan etmişti. Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in CEO’su Sergey Chemezov, Rusya’nın hiçbir şekilde bu sistemleri satmayacağını öncelikle sistemin Rus ordusu için yapılacağını açıkladı.

Sistem, 600 kilometre yarıçaptaki alan içersinde hedefleri tespit ederek imha edebiliyor. Saniyede yedi kilometre hıza kadar uçabilen on balistik hedefi aynı anda tespit edip imha edebiliyor. Ayrıca sistem yeni teknoloji hipersonik füzeleri de yakalayıp yok etme özelliğine sahip olduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.