Rusya Savunma Bakanı: Umarım İdlib'te durum istikrara kavuşur

Rusya Savunma Bakanı: Umarım İdlib'te durum istikrara kavuşur

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından İdlib'le ilgili açıklamalarda bulunarak, "Umarım İdlib'te durum şimdi istikrara kavuşur ve tamamen normale döner." dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine işaret ederek, Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşmaların, tüm güçlüklere rağmen halen uygulandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından, İdlib konusunda anlaşma sağladıklarını duyurdu.

İdlib konusunda Türkiye ile Rusya arasında var olan anlaşmaların devam ettiğini hatırlatan Şoygu, "İdlib anlaşmaları uygulanmaya devam ediyor ancak bazı zorluklar var." dedi.

Rus Savunma Bakanı, Rus ve Türk askerlerinin İdlib'de birlikte çalıştıklarını ve ortak devriyede bulunduklarını hatırlatarak, "Türk devriyeleri çatışmasızlık bölgesinin içinde, bizim devriyelerimiz çatışmasızlık bölgesinin dışında ancak çatışmasızlık bölgesinin güneyinden gelen saldırılara seyirci kalamazdık, bu nedenle Türk meslektaşlarımızı attığımız ve atacağımız adımlar hakkında bilgilendirdik." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.