Rusya, süpersonik Zircon füzesinin test edildiğini açıkladı

Rusya, süpersonik Zircon füzesinin test edildiğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni füzenin ilk test fırlatmasını tüm ülke için savunma kabiliyetlerini uzun yıllar sağlayacak büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

Rus silahlı kuvvetleri, maksimum 28 km yükseklikte uçan ve 4 buçuk dakika süren süpersonik bir "Zircon" füzesini test etti.

Rus Ordusu Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkenin en kuzeyinde süpersonik olan "Zircon" kanatlı füzenin başarılı bir şekilde test edildiğini bildirdi.

Gerasimov, dün ülkenin en kuzeyinde Beyaz Deniz'de bulunan "Amiral Gorshkov" firkateyninden fırlatılan füzenin 450 km yol kat ettiğini ve Barents Denizi'ndeki bir deniz hedefini başarıyla vurduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanı, füzenin fırlatılması sırasında ortalama hızının saniyede 1,6 kilometre veya saatte 5 bin 700 kilometre olarak tahmin edildiğini ve uçuşun yüksekliğinde saatte 9 bin 500 kilometre olan sekiz Mach'a ulaştığını belirtti.

Zircon füzesinin, testleri tamamladıktan sonra Rus ordusunun deniz kuvvetlerinde aktif hizmete girmesi planlanıyor.

Sesten 6 kat hızlı füze: Zircon

Uzmanlar, söz konusu füzeyi mevcut savunma teknolojileriyle durdurmanın imkansız olduğunu savunuyorlar.

Yeni bir rapora göre Zircon, tek bir darbe ile bir uçak gemisini paramparça edecek hipersonik bir füze sistemi.

Rus devlet yetkilileri ve savaş teknolojisi uzmanları, sisteme karşı bir savunma mekanizmasının uzun süreler kurulamayacağını iddia ediyorlar. Ayrıca Zirkon’un, ABD ve İngiltere’nin en büyük uçak gemileri de dahil olmak üzere, birçok donanma şaheserini tek darbesiyle paramparça edebilecek bir füze olduğu söyleniyor.

Şu an denizlerde kullanılan en kapsamlı füze savunma sistemleri, maksimum 3700 km/sa hızındaki füzelere dayanabiliyor. Zircon'a karşı şimdiden bazı ülkelerin deniz kuvvetlerinin harekete geçtiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.