Rusya: Suriye'deki üslerimize İHA'larla 13 saldırı düzenlendi

Rusya: Suriye'deki üslerimize İHA'larla 13 saldırı düzenlendi

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Tartus ve Hmeymim üslerine en az 13 İHA ile saldırı düzenlendiğini duyurdu.

6 Ocak gecesi Suriye'deki Hmeymim ve Tartus üslerine 13 silahlı insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunulduğunu açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı, bu girişimlerin hava savunma araçlarıyla başarısızlığa uğratıldığını belirtti.

"Rus elektronik harp birlikleri, 6 İHA'nın kontrolünü ele geçirirken 7 İHA'da Rus hava savunma birliklerine ait Pantsir-S füze kompleksleriyle imha edildi." denilen açıklamada, saldırı girişimleri sırasında Rus askerlerin yaralanmadığı ve üslerde maddi zarar oluşmadığı, üslerin işlevlerini olağan şekilde yerine getirmeye devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, "İHA'lar 50 kilometreden daha uzak bir mesafeden GPS'li modern navigasyon teknolojisi kullanılarak gönderildi. Ele geçirilen İHA'lar üzerinde yapılan teknik analiz, 100 kilometre mesafeden bu tür saldırılar düzenlenebileceğini ortaya koydu" denildi.

Saldırı girişimlerinin arkasında kimin olduğu henüz bilinmiyor.

Rusya ise kullanılan İHA'ların yanı sıra taşıdıkları patlayıcıların kökenlerini de araştırıyor.

Rus Kommersant gazetesinin 4 Ocak'ta yayımlanan haberinde ise, Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye ilinde bulunan Hmeymim üssüne "muhalif gruplar" tarafından 31 Aralık 2017'de yapılan havan saldırısında 2 askerin öldüğü, 10'dan fazla askerin yaralandığı ve en az 7 savaş uçağının kullanılamaz hale geldiği belirtilmişti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.