Rusya: Türkiye ile S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşma imzalandı

Rusya: Türkiye ile S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşma imzalandı

​Rosoboronexport başkanı Alexander Mikheev, anlaşmayı doğruladı ancak Moskova ve Ankara’nın anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüştüklerini söyledi.

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Alexander Mikheev. "Türkiye'ye ek bir S-400 partisinin tedariki için sözleşme imzalandı ancak Moskova ve Ankara'nın bu sözleşmenin uygulanması için mali modeli tartışması gerekecek."

Anlaşmanın 2021 yılında uygulanmaya başlayıp başlamayacağı sorusunu yanıtlayan Miheyev, "Partnerlerimizin projenin finanse edilmesine ilişkin prosedür konularını nihai olarak çözmeye hazır olup olmamasına bağlı." dedi.

Türkiye, Rusya'dan dört S-400'ün ilk partisini satın aldı. Rosoboronexport, 23 Ekim 2019'da Rusya'nın bu sözleşmeyi planlanandan önce yerine getirerek Türkiye'ye füzeler dahil S-400 sistemlerinin tüm unsurlarını tedarik ettiğini bildirdi.

Rostec başkanı Sergei Chemezov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 28 Temmuz'da yaptığı görüşmede ise Rusya'nın Türkiye'ye 2,5 milyar dolar değerinde S-400 sistemleri sağladığını söylemişti.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Başkanı Sergey Çemezov da Türkiye’ye ek S-400 sevkiyatına yönelik yeni anlaşmanın muhtemelen gelecek yıl imzalanacağını ifade etmişti.

Uzun menzilli bir uçaksavar füzesi sistemi olan S-400, özellikle Suriye'deki Rus askeri üslerinin savunması için kullanılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.