Rusya yanlısı milisler helikopter düşürdü

Rusya yanlısı milisler helikopter düşürdü

Ukrayna'nın doğusunda meydana gelen çatışmanın ardından Kramatorsk havaalanı Ukrayna ordusunun kontrolüne geçti. Bu sırada bir Ukrayna helikopteri Rus yanlılarının açtığı ateşte düşerek patladı.

Ukrayna'nın doğusunda meydana gelen çatışmanın ardından Kramatorsk havaalanı Ukrayna ordusunun kontrolüne geçti.Bu çatışmalar sırasında bir Ukrayna helikopteri de düşürüldü.

Ukrayna yönetimi. bugün Slavyansk çevresindeki terörle mücadele aşamasının ikinci aşamasının başladığını duyurmuştu. Bu açıklamanın hemen ardından, Ukrayna ordusu Rusya yanlılarının elinde bulunan Kramatorsk havaalanına girdi.

UKRAYNA HELİKOPTERİ VURULDU

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk askeri havaalanında, bir helikopterde patlama meydana geldiği bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi 1. Başkan Yardımıcıs Vasiliy Kurutov, Donetsk'e bağlı Kramatorsk Askeri Havaalanında "Mi-8" helikopterinde patlama meydana geldiğini belirtti.

Helikopterin keskin nişancı atışıyla yakıt deposunda vurulduktan sonra patladığının tespit edildiğini vurgulayan Kurutov, olayda bir askerin yaralandığını kaydetti.

Yerel basındaki habere göre de askeri havalaanın sivil havaalanı bölümünde en az iki patlamanın duyulduğunu yazdı.

Kramatorsk Havaalanı, Ukrayna askerlerinin denetiminde bulunuyor.

Ukrayna helikopteri yere çakıldığı anda patladı.

PUTİN'DEN UYARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rusya ile ilişkilerinde meydana gelecek bir kopma, Ukrayna'nın savunma gücü için kritik sonuçlar doğurur uyarısında bulundu. 

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ise "Rusya 3. Dünya Savaşı'nı başlatmak istiyor" diye konuştu. Yatsenyuk yaptığı açıklamada, "Rusya Ukrayna'yı siyasi ve askeri olarak işgal edip buradaki karışıklığı tüm Avrupa'ya yayarak 3. Dünya Savaşı'nı başlatmak istiyor" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.