Rusya'dan BM zirvesinde Coronavirus aşısı zorunluluğuna itiraz

Rusya'dan BM zirvesinde Coronavirus aşısı zorunluluğuna itiraz

Rusya, Birleşmiş Milletlerin 76. Genel Kurulu görüşmelerine katılacak lider ve delegelerin aşı olduklarına dair kanıt göstermeleri zorunluluğuna itiraz etti.

New York Belediyesinin, kapalı alanlara girişte aşı zorunluğu kuralı bulunduğundan, 21 Eylül'de New York'ta başlayacak 76. Genel Kurulu Görüşmelerine katılacak lider ve delegelerden aşı olduklarına dair kanıt göstermeleri istenecek.

New York Belediyesi Uluslararası İlişkiler Departmanı Birleşmiş Milletler (BM)'e mektup göndererek söz konusu kurala BM Zirvesine katılacak lider ve delegelerin de uymasını istedi.

BM 76. Genel Kurul Başkanı Abdulla Shadid de 193 ülkeye mektup göndererek Genel Kurul salonuna girişte lider ve delegelerin aşı olduklarına dair kanıt göstermelerinin zorunlu olduğunu belirtti.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, söz konusu adımın hayal kırıklığı yarattığını ve delegelerin aşı olduklarına dair kanıt göstermezlerse Genel Kurul salonuna girmelerinin engellenmesinin BM şartını ihlal edeceğini söyledi

BM Genel Kurul salonuna sadece aşı yaptıran delegelerin alınacak olmasına karşı çıktıklarını ve bu durumun alenen ayrımcılık olduğunu ifade eden Nebenzia, Genel Kurulun söz konusu adımı görüşmek üzere 16 Eylül'de toplanmasını önerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.