Rusya'nın Karabağ’daki gözlem noktalarının tümü tamamlandı

Rusya'nın Karabağ’daki gözlem noktalarının tümü tamamlandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'da taraflar arasındaki temas hattının tamamında Rus askerlerinin gözlem noktalarının kurulmasının tamamlandığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı İgor Konaşenkov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu anda ateşkes ve tüm çatışmalar ile ilgili gözetim barış gücü birimleri tarafından güney sorumluluk alanında dokuz gözlem noktasında ve kuzey sorumluluk alanında dokuz gözlem noktasında gerçekleştiriliyor. Laçin koridorunda barış gücü birliklerine ait konvoyların geçişini sağlayan yedi geçici gözlem noktası faaliyette. Temas hattının tamamında ateşkese uyuluyor." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada Konaşenkov, Rus askerlere askeri teçhizat ve malzeme sevkiyatının Il-76 ve An-124 uçaklarıyla devam ettiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ’da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı.

Anlaşmada, Rusya’nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması öngörülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.