Saadet Partisi Batman İl Başkanı: Muhtaçlara yardım engellenmemeli

Saadet Partisi Batman İl Başkanı: Muhtaçlara yardım engellenmemeli

Valiliğin yardımların sadece Vefa Sosyal Destek Grupları üzerinden yapılacağını açıklamasına tepki gösteren Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, muhtaçlara yardımın vakıf ve dernekler üzerinden de engellenmemesi gerektiğini söyledi.

Bu zor dönemde toplumun tüm kesimlerinin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Fırat, “Bugün bütün insanlık büyük bir illetin pençesinde yaşama savaşı vermektedir. Ekonomik, sosyal ve psikolojik alanda herkes kendince bir mücadele vermeye çalışmaktadır. Bu sıkıntılı dönemde toplumun her kesimi büyük sıkıntılar çekmekte, yaşamını zor şartlarda idame etmeye çalışmaktadır. Esnafın, işine son verilenin, çiftçinin, emeklinin durumu malum. Asıl bu süreçte muhtaçlarımızın, yoksullarımızın dertleri ile dertlenmek ve bu kardeşlerimize en azıdan her yıl olduğu gibi bu mübarek ayda bir Ramazan yardımı ulaştırmak en büyük dilek ve temennimizdir.” dedi.

Vakıf ve dernekler üzerinden her Ramazan ayında yapılan yardımların yasaklanmasına anlam veremediklerini belirten Fırat, “Bazı vakıf ve dernekler tarafından büyük bir fedakarlık içerisinde gerçekleştirilen bu Ramazan yardımlarının yasaklanmasına anlam vermek mümkün değildir. Bugün olağanüstü bir durum yaşanmaktadır. Binlerce insanımız aç ve yoksulluk içerisinde çaresiz hayırsever insanlardan yardım beklemektedir. Bu muhtaç insanlara yardımın kimin tarafından götürüldüğü hiç önemli değildir.” ifadelerini kullandı.

Yardımların tek elden dağıtılmasının çok zaman alacağını vurgulayan Fırat, “Kaldı ki bu yardımların tek elden dağıtılması büyük zaman alacağı gibi bir çok muhtaç aileye de ulaşılamayacaktır. Tıpkı maske dağıtımı gibi... Elli gündür hala maskesini alamayanlar var.   Onun için sayın yetkililerimizin bu konuda almış oldukları kararı bir kez daha gözden geçirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte kim bir iyilik, bir hizmet yaparsa Allah razı olsun diyerek takdir etmemiz gereken bir dönemde yaşıyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler