Saadet Partisi GİK üyesinden İstanbul trafiğine 8 maddelik çözüm önerisi

Saadet Partisi GİK üyesinden İstanbul trafiğine 8 maddelik çözüm önerisi

Saadet Partisi Genel idare Kurulu Üyesi Abdullah Sevim, pandemi kısıtlamaları sonrası artan İstanbul trafiğine dair 8 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde akşam 21.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlamalarının, İstanbul trafiğini daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini söyleyen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Sevim, köprü geçiş fiyatları ve otoyolların geçiş ücretlerinin düşürülmesi, kamuda makam araçlarıyla işe gidiş gelişlere ara verilmesi, şehir dışına çıkacak olan kamu çalışanlarına ekonomik destek sağlanması gerektiğini söyledi.

İstanbulluların yasak başlamadan evlerine yetişemediklerini de belirten Sevim, sosyal medya hesaplarından yayımladığı açıklamasında "Coronavirus salgını sürecinde alınan tedbirler hepimizin malumu. Ancak bu tedbirler, İstanbul'un zaten kötü durumda olan trafiğini, çok daha içinden çıkılamaz bir hale getirdi. Hem vakit kaybına hem de ekonomik kayba sebep olan bu durum, insan sağlığını da maalesef olumsuz etkiliyor. İstanbullular yasak başlamadan önce evlerine gidemiyor. Bu durum için de acil tedbir almak gerekiyor." dedi.

"Ben, her şeyden önce bir İstanbullu olarak, tüm kardeşlerimi rahatlayacağını düşündüğüm şu tedbirleri yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum." diyen Sevim, çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli ücretleri, 15 Temmuz ve FSM Köprülerindeki gibi uygulanmalı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun ücretleri, Avrupa ve Anadolu Otoyolu seviyesine çekilmeli.

Kamu kurumlarında uygulanan dönüşümlü çalışma modeli, mümkün olduğunca özel sektörde de uygulanmalı.

Kamuda servis uygulaması olan yerlerde, makam ve hizmet araçlarıyla işe gelip gitme uygulamasına son verilmeli.

Servisi olmayan kamu kurumlarında ise, söz konusu araçların servis mantığıyla kullanılması sağlanarak, özel araçların trafiğe daha az çıkması sağlanmalı.

Belediye araçları, talep eden kobilere, mümkün olduğunca servis olarak kullandırılmalı.

Şehir dışında tatilini geçirecek kamu çalışanlarına, PCR testleri negatif çıkmak kaydıyla, ek izin ve ekonomik destek sağlanmalı.

Acil olmayan ve trafiği sıkıntıya sokan tüm çalışmalar ertelenmeli."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.