Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sevim: ”İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yetmez”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sevim: ”İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yetmez”

İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine ilişkin devam eden tartışmalar hakkında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, "İstanbul Sözleşmesinin verdiği zararların tespit ve tedavisi de gerçekleştirilmeli.” dedi.

Uzun süredir medyada yer alan ve birçok kesim tarafından iptal edilmesi gerektiği belirtilen İstanbul Sözleşmesi, son günlerde hükümetin de gündeminde yerini aldı. Sözde kadını korumak amacıyla çıkartılan ancak kadını korumak bir yana daha da zor duruma düşüren ve ailelerin dağılmasına sebep olan İstanbul Sözleşmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla iptal edilmesine yönelik açıklama geldi.

Yapılan açıklama ve devam eden tartışmalar hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, sadece İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin yeterli olmayacağını, başta 6284 sayılı kanun olmak üzere ilgili kanunların da düzeltilmesi ve sözleşme ile yaşanan tahribatların onarılması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Sevim, “Aile yapımızın altını oyan, toplumumuzu adeta dinamitleyen İstanbul Sözleşmesi uzunca bir zamandır eleştiriliyor. Son günlerde de Türkiye’nin bu sözleşmeden çekileceği yönünde sıkça haberler okuyoruz. Anlaşılan o ki, kamuoyu bu çekilmeye hazırlanıyor. İktidarın böyle bir adım atmasını eleştirecek değiliz. Aksine destekleriz. İktidarın bir yanlışından vazgeçiyor olmasını erdem biliriz. Ancak kendilerine uyarı yapmak da vazifemiz. Sadece İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yetmez. Başta 6284 sayılı yasa olmak üzere, bu sözleşme dayanak alınarak hazırlanan tüm kanunlar da iptal edilmeli. Sadece İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yetmez. Sözleşmenin verdiği zararların tespit ve tedavisi de gerçekleştirilmeli. Böyle yapılırsa, sözleşmeden çekilmek bir anlam kazanır. Böyle yapılırsa, atılan adım gerçekten işlev kazanır.” ifadelerini kullandı

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.