Saadet Partisi'nden HÜDA PAR'a bayram ziyareti

Saadet Partisi'nden HÜDA PAR'a bayram ziyareti

Kurban Bayramı münasebetiyle siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Saadet Partisi, HÜDA PAR Genel Merkezine bayram ziyaretinde bulundu.

Saadet Partisi'nden bir heyet, HÜDA PAR Genel Merkezine bayram ziyaretinde bulundu. HÜDA PAR yetkilileri, kendilerine yapılan bayram ziyaretlerinde FETÖ yargısının mağdur ettikleri ve Budistlerin Arakan’da yaşattığı vahşet ve katliama vurgu yaptı.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası yapılan bayramlaşmalar çerçevesinde, Saadet Partisi temsilcileri HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ederek bayramlaştılar.

Saadet Partisi (SP) Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, SP Genel İdare Kurulu Üyesi Necati Eroğlu ve SP Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Bölükbaşı ile beraber HÜDA PAR Genel Merkezine bayram ziyaretinde bulundu.

Heyeti HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ile Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bilgin karşıladı.

Bayramlaşma ziyaretinde Türkiye'nin ve İslam ümmetinin içinden geçtiği süreç, Arakan’da Müslümanlara yönelik saldırlar, Türkiye-ABD ilişkileri ve FETÖ’nün zarar verdiği mağdurlar konuşuldu.

Müslümanların şu anda büyük kongrelerini Hac'da, Arafat'da yaptıklarını söyleyen Saadet Partisi Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, bu vesileyle HÜDA PAR ailesinin bayramını da tebrik etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ise partisi adına Saadet Partililerin bayramını tebrik ettiklerini ifade etti. Elibüyük, bundan sonraki bayramlarda ümmetin sıkıntılarının sona ermesini temenni etti.

Arakan’ın uzun zaman önce Müslümanların gündeminde bulunması gereken bir konu olduğunu belirten Elibüyük, “Maalesef büyük bir acı ve dram var. Suriye’deki, Filistin’deki durum yine öyle. Türkiye’nin yürütmüş olduğu diplomasi girişimlerinin yanı sıra fiili olarak burayla alakalı olarak ne yapılabilir noktasında adım atılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda dünya kamuoyu biraz daha bu meseleden haberdar etmek adına, en azından insani yardımların artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin yerlerinden çıkartılmasını, başka bölgelere taşınmasını, başka ülkelere mülteci olarak sığınmalarını doğru bulmuyoruz. Kendi topraklarında kendi vatanlarında yaşayabilecek ortamı oluşturmak lazım.” diye konuştu.

FETÖ’yle ilgili yapılan bir takım operasyonlarda başından beri vurguladıkları birkaç husus olduğunu dile getiren Elibüyük, “Bunlardan bir tanesi masum olanların, suçsuz olanların yani kurunun yanı sıra yaşın yanmaması gerektiği. Bu noktada büyük bir mağduriyet yaşanmaması, hükümetin gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade ettik.” diye konuştu.

FETÖ yargısının mağdur ettiği cezaevindeki mahkumlara da işaret eden Elibüyük, “Hakimin, savcısının içinde olduğu kumpaslar sonucu cezaevine konulan Müslüman kardeşlerimiz var. Bir koğuşta savcısı, hakimi, emniyet müdürü ve emniyet içerisinde yer alan kumpasçılar yer alırken diğer tarafta bunların 5-10 yıl önce belki 2-3 yıl önce mağdur ettiği Müslümanlar cezaevinde. Bunlarla alakalı içeriden haklı bazı talepler geliyor, ‘Biz af istemiyoruz, yeniden yargılanma istiyoruz. Bizim mağduriyetlerimiz giderilsin.’ diye. Bu noktada da biz uzun süredir bunu hükümete iletiyoruz, ama maalesef şu ana kadar ‘görmedim, bilmedim, duymuyorum’ şeklinde bir duruma sığınıyorlar. Bu da hem vicdanları yaralıyor hem de Allah indinde bundan dolayı hesaba çekileceklerini bir kez daha bir buradan ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

OHAL hakkında da açıklamalarda bulunan Elibüyük, OHAL’in bu saatten sonra artık ülkede suiistimal edileceğini, bunun normalleşmesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

Saadet Partisi Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz ise Türkiye’nin bölünüp parçalanmasının batı tarafından sürekli körüklendiğini söyledi.

Erbakan Hoca'nın yeni ulus devletler kurulmasını istemediğini hatırlatan Akkiraz, “Büyük bir topluluğa doğru koşan devletle olsun istiyoruz. Kürtler, Türkler, Araplar, Sünniler, Şiiler her neyse ayrı ayrı parça olmamızın bize bir faydası yok, zararı var.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret programı yapılan ikramların ardından sona erdi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.