Sabah namazında eller ümmetin kurtuluşu için semaya kalktı

Sabah namazında eller ümmetin kurtuluşu için semaya kalktı

Mardin’in Midyat ilçesinde geleneksel sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

İlçe Müftülüğünün organize ettiği sabah namazı buluşmaları STK temsilcileri ve vatandaşların katılımlarıyla devam ediyor.

Her hafta cuma sabahları ilçenin farklı bir camisinde bir araya gelen Midyatlılar sabah namazında buluşuyor. Sabah namazının manevi atmosferini yaşayan cami müdavimleri verilen vaazdan istifade ediyorlar. 

Bu haftaki sabah namazı buluşması Merkez Hacı Süleyman Demirdağ Camiinde gerçekleşti. Kutlu çağrı Ezan-ı Muhammedi’nin okunmasıyla camiye gelen vatandaşlar sabah namazını cemaatle kıldılar.

Namaz sonrası zulüm altındaki mazlumların kurtuluşu için semaya kalktı. Akan Müslüman kanının durması için dua edildi.   

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik namaz sonrası yaptığı vaazda, Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla Müslümanların kurtuluşu için dua da bulunması gerektiğini söyledi. Ramazan ayının Kur’an ve dua ayı olduğunu belirten Bilik, Allah-û Teala’nın bu ayda yapılan dualara icabet ettiğini, kuluna verdiği değerin duasından dolayı olduğunu belirtti. Ramazan’ı şerifin günahlarımızın affına ümmetin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.

Yapılan vaaz ve duaların ardından cemaate çorba ikram edildi. Sabah namazı buluşmalarının Ramazandan sonra devam edeceği belirtildi.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.