Sabah: Said'i Nursinin mezarını bulduk iddiası

Sabah: Said'i Nursinin mezarını bulduk iddiası

Sabah Gazetesi, üzerinde Arapça 'Huvel Baki' yazan mezarın, Said Nursi'ye ait olduğunu öne sürdü

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin mezar yerinin devlet arşivlerinde Isparta Şehir Mezarlığı göründüğü şeklindeki haberlerin ardından yeni iddialar ortaya atıldı.

Sabah Gazetesi, Isparta Şehir Mezarlığı girişindeki, üzerinde Arapça 'Huvel Baki' yazan mezarın, Said Nursi'ye ait olduğunu öne sürdü.

Haber şöyle:
1926-1934 yılları arasında Barla'da (Eğirdir), 1934-1936 ve 1953-1960 yılları arasında Isparta'da yaşayan ve 23 Mart 1960'da yaşama veda eden çağın düşünürü Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olduğu iddia edildi. 23 Mart 1960'da Şanlıurfa'da vefat eden Said Nursi'nin mezar yerine ilişkin bilgilerin Başbakanlık arşivlerinde tutulduğu ortaya çıktı. Buna göre Said Nursi'nin naaşı önce Urfa'dan Afyon'a getirildi. Daha sonra Isparta'ya nakledildi. Isparta'da önceden hazırlanan Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Mezarlık girişindeki, mezar taşı üzerinde Arapça 'Huvel Baki' yazan mezarın, Said Nursi'ye ait olduğu öne sürüldü.

Mezar taşında isim ve ölüm tarihi gibi bilgilerin olmaması dikkat çekti. Nursi'nin son talebelerinden olan Şanlıurfalı 77 yaşındaki Abdülkadir Badıllı ise hocasının mezarının Isparta merkezde değil, Isparta'nın başka bir köyünde olduğunu ileri sürdü."

ORDA DEĞİL

Bediüzzaman Hazretlerinin naaşı Urfa'da sonra Isparta şehir mezarlığına defnedilmiş ancak daha sonra talebeleri tarafından çeşitli defalar yeri değiştirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.