Sabiteler Davası 10 Şubat'ta karara bağlanacak

Sabiteler Davası 10 Şubat'ta karara bağlanacak

İşgal rejimi mahkemesi, Sabiteler Davası olarak bilinen davanın yapılan duruşmasında Şeyh Raid Salah hakkındaki nihai hükmün 10 Şubat’ta açıklanmasına karar verdi.

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah, Sabiteler Davasında verilecek kararın sadece kendisine yönelik olmadığını, Kur’an’a, Sünnet’e Müslümanlara ve Mescid-i Aksa’ya da saldırı anlamına geldiğini söyledi.

Duruşmada yaptığı konuşmada yargıcın kararının sabitelere bağlılığını daha da artırdığını kaydeden Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmak, şehitlik, ölülerin anılması ve onlar için dua edilmesi, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, Sünnet, Arapça, halk ve Mescid-i Aksa gibi ifadesinde zikrettiği kavramların sabiteler olduğunu vurguladı.

Zulmün hangi ülke tarafından yapılırsa yapılsın o ülkeyi felakete yok olmaya götüreceğini belirten Şeyh Raid Salah, Müslümanların sabitelerinin Kıyamet’e kadar değişmeyeceğini, davanın sonunda hapse girerse, sabitelerden taviz vermediği için zafer kazananın yine kendisi olacağını açıkladı.

Şeyh Raid Salah, “Beni sabitelerden vazgeçmeye davet edenlere Yusuf aleyhisselam’ın dediğini söylüyorum: "Rabbim! Hapis beni davet ettikleri şeylerden daha sevimlidir” dedi.

Şeyh Raid Salah, dua etme gücüne sahip olduğunu ve kendisine zulmedenler aleyhinde namazlarında dua etmeye devam edeceğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler