Sac ekmeği üzerinde Allah lafzı

Sac ekmeği üzerinde Allah lafzı

Elma, bal, yumurta, domates ve türlü türlü yiyeceklerin üzerinde yazan Allah lafzı bu sefer de Van'ın geleneksel ekmeği olan Nanê Sêlê'nin (Sac Ekmeği) üzerinde ortaya çıktı. Yaklaşık 10 ekmeğin üzerinde yazan Allah lafzı görenleri hayrete düşürdü.

VAN -Van'ın Erciş ilçesine yakın olan Zilan Deresi (Gellê Zilan) bölgesinde ekmek yapan bir aile, ekmeğin üzerindeki yazıları gördüklerinde hayretler içinde kaldılar.


Üzerinde Arapça Allah lafzı olan ekmekleri, İlke haber Ajansı'yla paylaşmak isteyen Enver Hasar, insanların bu tür şeyleri gördüğü zaman ibret alması gerektiğini belirtti. Hasar sözlerini şöyle sürdürdü, "Baldızım sabah kalktığında kendisini yalnız ve çaresiz hissettiğini ailesine söyler. Ailesi de baldızımı teselli ederek 'Sen niye kendini yalnız hissediyorsun, biz senin yanındayız' der. Daha sonra ekmek pişireceği zaman üzgün olduğunu söyler. Ekmeği yaptığında üzerinde Arapça Allah yazılı 10 tane ekmeği fark ediyor. Bu tür olaylardan insanların ibret alması gerekir." (Hamza Kaya-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.