Sadece adil olsunlar hizmeti herkese götürsünler

Sadece adil olsunlar hizmeti herkese götürsünler

Van’ın Tuşba ilçesinde yar alan eski Oto Sanayi Sitesi esnafı, Tuşba Belediyesi’nin ruhsatlandırma ve imar çerçevesinde yapmış olduğu yıkımlardan dolayı mağdur olduklarını söylediler.

Van eski Oto Sanayi Sitesi’ndeki esnaf, Tuşba Belediyesinin ruhsatlandırma ve imar çerçevesinde yapmış olduğu yıkımlardan dolayı bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Tuşba Belediyesinin bin 50 işyeri içinde sadece 8 işyerini yıktırdığını, eğer bir çalışma yapılacaksa adil bir şekilde bütün esnafın yararına yapılması gerektiğini belirten esnaf, tepkisini dile getirdi.

Oto Sanayi Sitesi esnafı adına basın açıklamasını okuyan Mahmut Gündüz, Tuşba Belediyesinin yapmış olduğu ruhsatlandırma ve imar alanında kendilerinin mağdur edildiğini belirterek,“Bizim maksadımız işveren ve iş yerleri değildir. Adilane ibaresinin belediyenin marifeti ile uygunsuz ve daha önce yapılan çarpık yapılaşma sonucu ortaya çıkan iş yerlerine de tezahür etmesinin sağlamasıdır. Yoksa Tuşba Belediyesi’nin ruhsatlandırma ve imar alanında Oto Sanayi Sitesi’nde yapmış olduğu faaliyetleri bilmekteyiz. Bunu da takdirle karşıladığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Belediyemizin dediği gibi yeşil alanlarda düzenleme yapmışlar, halen yeşil alan üzerinde bulunan konteynırlar yeşil alanda, yeşil renkte özel bir banka olarak hizmet vermekte, diğer esnaflarda yaptıkları faaliyetlere devam etmektedir.” dedi.

Yapılan uygulamanın esnaf arasında husumete neden olduğunu ifade eden Gündüz, “2016 yılında çalışmalarının bittiğini bildiren belediye yıkıma gittiği iş yerinin yanındaki iş yerinin de bildirilerindeki savundukları çalışmalarına ters bir şekilde olan herhangi işlem yapılmamıştır. İlgililer tarafından sanayi ziyaret edilirse taraflı bir uygulama yapıldığı görülecektir. Mahkeme kararı alınarak işlerini yaptıklarını beyan eden belediye zaten burada hataya düşmektedir. Yüzlerce iş yeri içerisinde sadece 22 tane iş yerine mahkeme kararı alınması da düşündürücüdür. Mahkeme kararı neden çıktı? Esnaf neden mahkemeye gitti? Bu insanlara nelere itiraz ediyorlar? Sıkıntıları nelerdir? Sizin bir sorununuz var mı? Sorularının cevaplarını araştırmak yerine olayı esnaf arasında husumete dönüştürmüştür.” şeklinde konuştu.

Bin 50 işyeri içinde sadece 8 işyerinin yıktırılmasının adilane olmadığını söyleyen Bülent Yıldırgan isimli esnaf da “Burada bin 50 dükkân var. Bin 50 dükkâna tebliği aynı anda yollayın, imara uygun olmayan hepsi 2-3 aylık bir zaman tanınır ve millette ona göre yapar. Ancak sadece 8 kişi ile bu sanayiyi terbiye edemezsiniz.” diye konuştu.

Yapılan çalışmanın tek taraflı olmaması gerektiğini dile getiren Ercan Polater ise “Bizim amacımız tek taraflı yapılan çalışmadır. Yoksa belediye olarak yapmış oldukları güzelleştirmeden ve yahut yapmış oldukları modernleştirmeden yana herhangi bir sıkıntımız yoktur. Bunlar bizim için de faydalıdır. Ancak adilane bir şekilde, bize adilliklerini göstersinler. Esnafın buraya toplanmasının sebebi de budur. Sadece adil olsunlar hizmeti herkese götürsünler, herkese versinler.” ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediyesinin tüm iş yerlerine eşit muamele etmesini isteyen Nesim Çifçiözü isimli başka bir esnaf da “Burada işimizi genişlettik, çalışıyoruz. İnsanlar ne diye bizden rahatsız olsunlar? Eğer yıkılacaksa hepsi yıkılsın, niye tek taraflı yıkılıyor ki?” şeklinde sordu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.